sobota, 27 júla, 2024

Amerike dochádza v nemocniciach kyslík: Sú plné ľudí, ktorí sa nezaočkovali proti KOVIDU

V nemocniciach rastie číslo hospitalizovaných pacientov s koronavírusom, čo zhoršuje aj fakt, že ľudia sa odmietajú očkovať, hoci nebezpečný variant Delta spôsobuje nakazenie miliónov Američanov.

Najhoršie sú na tom nemocnice na Floride, v Texase, Lousiane a Južnej Karolíne, kde pociťujú reálny nedostatok kyslíka a hrozí, že budú nútení použiť rezervné zásoby.

Visualization of the coronavirus causing COVID-19unsplash

Zvyšovanie počtu nakazených pacientov koronavírusom spôsobuje aj nárast dopytu po kyslíku a nemocnice nezvládajú udržiavať tempo.

Ich zásoby sa pohybujú na 10-20%, čo predstavuje možnosť využitia kyslíka na 1-2 dni. A hoci sa kyslíkové nádrže dokážu znova naplniť, v súčasnosti to dokážu len na 50%, čo je mimoriadne závažný problém.

Florida má za najvyššiu mieru hospitalizácií, pričom v nemocniciach je približne 75 pacientov na 100 000 obyvateľov. Od 20. do 26. augusta dosiahli ďalšie maximum, keď každý deň hlásili 690 nových prípadov na 100 000 obyvateľov.

Úmrtia vzrástli natoľko, že nezisková organizácia Central Florida Disaster Medical Coalition kúpila 14 prenosných márnic, kde na jednu márnicu vychádza 12 zosnulých. Išlo o výsledok toho, že pohrebné služby nestíhali vyzdvihovať mŕtvych z nemocníc.

white and green syringe on white surfaceunsplash

Ahmed Elhaddad, lekár na jednotke intenzívnej starostlivosti, povedal, že je frustrovaný a „unavený z toho, ako ľudia umierajú a trpia len preto, že sa nezaočkovali.

Delta variant „požiera“ ľuďom pľúca a vo väčšine prípadov končí rýchlejšou smrťou. Teraz ide najmä o mladších pacientov vo veku 30-40-50 rokov, ktorí trpia, potrebujú kyslík a zomierajú.

Expert na infekčné ochorenia Dr. Anthony Fauci povedal, že: „To, čo sa teraz deje, bolo predvídateľné a dalo sa tomu úplne zabrániť. Máme vakcíny, aby sa to dalo zvrátiť.“

unsplash

Ahmed Elhaddad doplnil, že na jeho oddelení nie je žiaden zaočkovaný človek a nevidel nikoho, kto by zomrel v prípade, že mu bola podaná vakcína. Neexistuje žiaden zázračný liek a jediné, čo je jasné je fakt, že očkovanie zabraňuje úmrtiam.“

Štúdie ukázali, že na optimálnu ochranu proti tomu variantu je potrebná plná dávka očkovacej látky, t.j. dve dávky a v niektorých krajinách sa už určitým skupinám obyvateľov podáva aj tretia.

Zdroj: edition.cnn.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights