Chlapec povedal dievčaťu, aby si zakrylo svoje jazvy od rakoviny. Odpoveď jej matky si zaslúži potlesk

Pri pohľade na usmievajúcu sa 9-ročnú Claire Russellovú by nikto nepovedal, koľko fyzickej bolesti musí znášať.

Je veselá, rada tancuje, hrá sa so svojim milovaným psom a vyžaruje z nej obrovské šťastie. Keď mala 4 roky, bolo jej diagnostikovaná  vážna choroba – rakovina kostí.

Michelle, Claireina matka, verí, že jej dcéra je skutočnou hrdinkou, pretože sa musela podrobiť niekoľkým operáciám a mnohým chemoterapiám, aby túto chorobu prekonala.

Hoci už v súčasnosti malá Claire žije život bez rakoviny, neznamená to, že nemá žiadne bolesti. Jazvy jej pripomínajú všetko, čím si prešla. Jedného dňa mala so svojou matkou vážny rozhovor…

Claire si totiž odmietla obliecť svoj obľúbený sveter, ktorý má otvor na chrbte. Na otázku matky, aký má na to dôvod, jej dcéra rozpovedala celý príbeh. Ukázalo sa, že jeden z chlapcov jej povedal, aby si zakryla jazvy, pretože sú hrozné.

 

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Claire Rose (@prayersforclaire),

Claire sa pýšila tým, čím všetkým si musela prejsť. Bola pripravená ukázať jazvy všetkým, ktorí ich chceli vidieť. Vždy ich vnímala ako niečo, čo odzrkadľovalo jej odvahu a nikto nikdy predtým o nich nehovoril v negatívne.

Keď sa Michelle dozvedela, čo chlapec povedal, porozprávala sa s Claire o tom, že je dôležité, aby sa za svoje jazvy nehanbila. Okrem toho, matka vďaka tomu našla dôvod podporiť aj iné detí s rakovinou:

„Chcem, aby ste popremýšľali o všetkých malých dievčatách, s ktorými ste sa stretli a taktiež bojujú s rakovinou a ktoré budú mať rovnaké jazvy ako vy. Budete chcieť, aby si ich zakrývali a skrývali? Viete, že chválenie sa jazvami môže inšpirovať aj iné deti?“

 

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Claire Rose (@prayersforclaire),

 

O niekoľko dní neskôr matka zorganizovala fotografovanie  svojej dcéry s cieľom inšpirovať deti s podobnou diagnózou. Dokonca aj ich rodičia môžu uveriť vo víťazstvo proti tomuto ochoreniu. Michelle na svojom blogu napísala:

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Claire Rose (@prayersforclaire),

„Chcem, aby žiadne dieťa alebo dospelý človek nikdy nepocítil potrebu zakrývať si jazvy. Tým, že ich ukáže, inšpiruje ďalších, aby milovali svoje telo, ktoré práve prekonáva rakovinu. Naučme naše deti, že krása je aj o nedokonalostiach, statočnosti a súcite.“

Príspevok podporili tisícky ľudí, ktorí súhlasia s múdrymi slovami ženy. S týmto súhlasíme a prajeme všetkým malým ale aj veľkým víťazom veľa zdravia!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Chlapec povedal dievčaťu, aby si zakrylo svoje jazvy od rakoviny. Odpoveď jej matky si zaslúži potlesk”