Hydratácia a čistenie pleti

Čistá pleť si vyžaduje pravidelnú a kvalitnú starostlivosť, ktorá tak eliminuje vznik nepríjemných vyrážok alebo napríklad začervenanie pleti. Navyše pokiaľ sa pravidelne líčite, tak je veľmi dôležité, aby ste zvážili výber produktov, ktoré vás zaručene odlíčia a dokážu sa tiež postarať o pleť.

Dôvody, kvôli ktorým by ste nemali zabúdať na pravidelné čistenie:

  • Čistenie pleti dokáže zbaviť vašu pleť všetkých nečistôt alebo nadbytočného mazu.
  • Starostlivosťou o pleť napomáhate tiež k hydratácii a jej rozžiareniu. Čistá tvár zvyčajne lepšie príjma pleťové krémy a produkty, ktoré patria k vašej každodennej starostlivosti.
  • – Zanedbanie starostlivosti o pleť by mohlo spôsobovať časté podráždenia alebo nepriaznivé reakcie.

Dlhodobé hromadenie mazu vašej pleti neprospieva. Práve naopak môže to prispieť k problémom s vyrážkami.

Nanášanie pleťového krému

Pri správnom nanášaní pleťového krému zvyšujeme jeho funkciu a účinnosť. Výhodou jeho používania je aj spomaľovanie vzniku vrások. Pleťový krém je možné nanášať a skombinovať s denným líčením. Avšak ak chcete, aby bol dostatočne účinný, tak je dôležité, aby ste mali dokonale čistú pleť.

Pleť si vyžaduje dôkladné čistenie s pridanou hydratáciou, ktorá sa postará o svieži vzhľad. Pri pravidelnom nanášaní vhodného pleťového krému dokážete výrazne spomaliť vznik vrások alebo prípadné podráždenie pleti. Pleťové krémy sú vhodné aj v prípade, že máte veľmi suchú pleť. Vtedy sa odporúča používať najmä hydratačný krém. Pre staršie ženy sú obľúbené tiež krémy s obsahom kyseliny hyaluronovej.

So správnou starostlivosťou a rutinou dosiahnete dokonalú a rozžiarenú pleť, ktorá bude pripravená na make-up. Pri čistení zabudnite na používanie príliš veľa zbytočných produktov, ktoré sú parfumované. Prípravky si vyberajte podľa svojho typu pleti a tiež podľa osobnej potreby.

Zdroj obrázku: Julia Zavalishina / Shutterstock.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Hydratácia a čistenie pleti”