Malý Alexander, ktorý sa narodil bez očí hľadá domov. Jeho matka sa o postihnutého chlapčeka nedokázala postarať.

Adopčné agentúry v Rusku práve hľadajú domov pre rozkošného Alexandra. Ten sa ale narodil bez očí. Jeho matka sa o diagnóze dozvedela až vo vysokom štádiu tehotenstva a Alexander po narodení putoval do sirotinca. Podľa Siberian Times Alexandrova matka, ktorá je taktiež sirotou, sa o neho postarať nedokázala.

Loving home needed for unique baby born with no eyes 

Zdroj: siberiantimes.com

 

Deti, ktoré sa narodia s rovnakou diagnózou, s ktorou sa narodil aj malý Alexander (SOX2 anoftalmický syndróm), majú okrem toho aj pridružené zdravotné problémy.

Ruskí doktori však nespozorovali iné zdravotné problémy iba nezhubné cysty na čele, ktoré mu zanedlho odstránia. Na celom svete je Alexander jedným z troch detí, ktoré sa narodili bez očí

Loving home needed for unique baby born with no eyes 

Zdroj: siberiantimes.com

 

Usmievavý chlapček je obľúbený

Keďže v rodnom liste nebol uvedený ani otec je momentálne Alexander v opatere sirotinca v Tomsku. Najbližší vzťah má k nemu zdravotná sestra, ktorá mu zabezpečila očné implantáty.

Tie mu implantovali v nemocnici v Petrohrade kvôli tomu aby sa mu správne vyvíjala a rástla hlavička. O 6 mesiacov ho čaká výmena za väčšie implantáty, ktoré mu budú meniť podľa toho ako bude rásť. Čo sa týka zraku, doktori tvrdia, že nie je žiadna nádej aby Alexander niekedy videl.

 

Loving home needed for unique baby born with no eyes 

Zdroj: siberiantimes.com

 

Alexander sa od iných detí nijako nelíši. Hrá sa a smeje ako akékoľvek iné zdravé dieťa. Miluje sa hrať a zbožňuje plávanie, je to veľmi veselé bábätko,“ prezradila zdravotná sestra pre Siberian Times. Zdravotná sestra dodala, že keď Alexander počuje známy hlas hneď má na tvári široký úsmev. No Alexander potrebuje domov a milujúcich rodičov, ktorých mu chcú nájsť v Rusku. No ak sa to nepodarí budú hľadať rodičov pre malého Alexandra aj v zahraničí.

 

Zdroj: siberiantimes.com (autor Valery Kasatkin)

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Malý Alexander, ktorý sa narodil bez očí hľadá domov. Jeho matka sa o postihnutého chlapčeka nedokázala postarať.”