Nemusíte cestovať ďaleko: 6 svetových atrakcií, ktoré máme aj na Slovensku a sú úžasné

Chceli by ste vidieť svetové atrakcie no nemáte na to čas? Nezúfajte! Niektoré svetové atrakcie majú svojich dvojníkov aj u nás na Slovensku! Magazín  soda.o2.sk našla 6 svetových atrakcií, za ktorými nemusíte cestovať do zahraničia. Páčia sa vám?

1. Saumur – Bratislava

Saumur je malé francúzske mestečko so 40 000 obyvateľmi na západe Francúzska. Síce sa zdá, že je úplným opakom pol miliónovej Bratislavy no tieto mestá majú podobnú štruktúru.

Z niektorých uhlov dokonca vyzerajú skoro rovnako, napríklad, keď si predstavíte Bratislavský hrad z druhej strany Dunaja vyzerá to ako záber na Saumur a zámok Château de Saumur, ktorý je podobný Bratislavskému hradu.

2. Rio de Janeiro – Klin

V malej dedinke na Orave máme vlastnú 9 a pol metrovú repliku Sochy Ježiša Krista, ktorú poznáte z Ria de Janeira. Tú slovenskú vytvoril miestny remeselný majster a tak sa stala už treťou replikou tejto známej sochy vo svete. Hlavným zámerom bolo nalákanie turistov no táto socha má za úlohu taktiež ochraňovať Oravu. Originálna socha váži neuveriteľných 1 145 ton a ročne ju navštívia milióny turistov, tá oravská váži „len“ 23 ton.

3. Nový Zéland – Modrová

Nový Zéland na Slovensku! Pri vstupe do dedinky Modrová Vás prekvapí značka, ktorá hovorí, že sa nachádzate na Novom Zélande. Na farme v Modrovej sa okrem „Nového Zélandu“ nachádza aj „Austrália“ a zvieratá, ktoré tam prirodzene žijú. Je to napríklad škótsky dobytok, ovce a aj klokany a emu. Hlavnou atrakciou sú však tradičné príbytky Maorov a hobitie príbytky preslávené knižnou a filmovou trilógiou Pán Prsteňov.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa @new_zealand.hobbiton,

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Barbora Hricková (@b.o.r.a.h.r.i.c),

4. New York – Pezinok

Na počudovanie má New York a Pezinok niečo spoločné – Sochu slobody. Jediným rozdielom je ich výška, tá v New Yorku meria 93 metrov a pezinská má 5 metrov. Kým Newyorská Socha slobody je najnavštevovanejšou atrakciou na svete, tá pezinská slúži iba ako orientačný bod. „Stretneme sa pri Soche slobody,“ znie to úžasne, že?

5. Amesbury – Holíč

Keď sa povie Amesbury málokomu by napadlo no Stonehenge je už o čosi známejšie miesto. Tieto najstaršie slnečné hodiny na svete z doby kamennej sa nachádzajú práve neďaleko Amesbury. Ak teda neplánujete cestu do Británie môže Vám postačiť „dvojička“ v Holíči. Menihiry (praveké kamenné piliere) sú v Holiči, podobne ako pri Amesbury, rozostavené ako slnečné hodiny. Na pilieroch sú vytesané rôzne symboly či dokonca tvary pripomínajúce ľudí a zvieratá.

https://www.instagram.com/p/B1ZqYNPF0Us/

 

Zdroj: instagram.com/kikositar

 

6. Dolná Morava – Bojnice

V porovnaní s predošlými atrakciami sú tieto dve z nich najbližšie k sebe. Chodník nad korunami stromov v Bojniciach je po jeho otvorení veľmi často navštevovanou atrakciou na Slovensku. Obdobnú a oveľa staršiu a väčšiu Stezku v oblacích majú v Česku, presnejšie na v horskom rezorte na Dolnej Morave. Bojnický chodníček sa týči do výšky 30 metrov zatiaľ ten na Dolnej Morave má až 60 metrov. Česká Stezka v oblacích unesie až 4000 návštevníkov ak sú vhodné poveternostné podmienky.

 

Zaujali Vás tieto miesta? Boli ste už na niektorej z uvedených atrakcii? Ak nie, kam by ste sa radi išli pozrieť?

zdroj: soda.o2.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Nemusíte cestovať ďaleko: 6 svetových atrakcií, ktoré máme aj na Slovensku a sú úžasné”