VIDEO: Slováci v uliciach podporili MAROŠA ŽILINKU – „My si ho nedáme“

Rozhodnutie Maroša Žilinku, ktorý zrušil obvinenie voči Vladimírovi Pčolinskému, bývalému šéfovi SIS, či Hasčákovi, prekvapilo naozaj mnohých. Aj napriek tomu, že široká verejnosť sa s týmto rozhodnutím nevie zmieriť, niekoľko desiatok Slovákov Žilinku podporuje, čo dali najavo aj na stretnutí v Bratislave. V uliciach hlavného mesta sa skandovalo:

,,Potlesk a podpora pre generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby pokračoval v tom, čo začal! Aby konal naďalej podľa Ústavy a zákonov SR.“ Slováci mu ďakovali a podporovali ho v tom, aby naďalej bojoval.

Generálny prokurátor sa rozhodol zrušiť obvinenia na základe paragrafu 363 Trestného poriadku. Žilinka považuje obvinenie Pčolinského a Haščáka za obvinenie, ktoré nespĺňalo podmienky dané zákonom, ktoré je potrebné splniť na začatie trestného stíhania.

Žilinka si za rozhodnutím stojí aj napriek nesúhlasu politických strán SaS, Za ľudí a OĽaNO. So Žilinkom súhlasí napríklad politická strana Sme rodina, ktorá s plánom odňatia právomocí nesúhlasí.

Zdroj: hitky.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “VIDEO: Slováci v uliciach podporili MAROŠA ŽILINKU – „My si ho nedáme“”