Dnešná doba: Strach zo starnutia a plastické operácie moderných žien. Je to potrebné?

Strach z veku núti mnohé ženy k drastickým opatreniam. Extrémne metódy omladzovania sú čoraz viac obľúbené u žien, ktoré ešte neprekročili ani 40-ročnú hranicu. Príčinou je snaha oddialiť výskyt vrások a predĺžiť mladosť.

Mnoho žien je presvedčených, že práve vrásky z nich robia menej atraktívne osoby a preto aj po 70-tke chcú, aby ich pokožka bola hladká a vyzerala na 25 rokov.

woman wearing brown and beige blouse holding brown pouch bagunsplash

Krása je v očiach toho, kto sa pozerá

Krása nemá pravidlá. Tvár 90-ročnej ženy môže byť krásna aj s hlbokými vráskami, za ktorými sa skrýva obrovské množstvo zážitkov a emócií. Krása je v očiach toho, kto sa na ňu pozerá,“ hovorí dnes 47 -ročná Penelope Cruzová.

Keď je žena fixovaná na svoju krásu, nemôže žiť plnohodnotný život. Neustále sa vystavuje psychickému stresu – nekonečné premýšľanie o tom, ako vyzeráte, či nie je vaše čelo príliš zvráskavené a podobne.

Aký je vôbec zmysel usilovať o večnú mladosť?

Robí hladká pokožka človeka šťastným? Zaručuje nám vzhľad pokoj v duši a harmóniu so svetom okolo nás? Buď sa máš rád preto, aký si a akceptuješ prirodzené zmeny, alebo nie. Sú dámy, ktoré sa neuchýlia k extrémnym procedúram a vo vyššom veku očarujú ľudí svojou charizmou, inteligenciou a prirodzeným šarmom.

smiling woman in shallow focus photographyunsplash

Pozrite sa na vynikajúcu baletku Maju Pliseckú

Toto povedala o svojom vzhľade: „Pred vráskami niet úniku…Viete, existuje stará záhrada a nová záhrada. Ale či je upravená alebo nie, je už celkom iná vec. Rovnako je to aj s tvárou človeka: vždy vidíte, či je upravená alebo zanedbaná. “

A čo slávna kráska Monica Bellucci? Vo veku 56 rokov sa herečka neuchýlia k vážnym kozmetickým zásahom. Áno, zdobia ju vrásky, ale vôbec to nemá vplyv na jej prirodzenú príťažlivosť a krásu.

To isté sa dá povedať o milej Julii Roberts, ktorá je tiež v klube 50-nikov, ale ani tak nestratila iskru v očiach.

Existujú ženy, ktoré sa neboja svojho veku a ani vrások. Vyžaruje z nich kúzlo a pokoj, ktoré im môžu závidieť mnohé 30-ničky.

Prečo sa ľudia nestarajú o stav svojej duše tak ako o stav svojej pokožky? Ak žena miluje seba a svoje okolie, stará sa o svoje zdravie a užíva si každý nový deň, nezávisí na názore niekoho iného, bude stále vyzerať atraktívne aj vďaka tým rokom, ktoré prežila.

A dámy s plastickými operáciami, na ktorých už nie je vidieť prirodzený výraz tváre, predstavujú pokusy, ako oklamať prírodu. Francúzky veria, že absencia vrások u zrelej ženy je skôr znakom psychických problémov než dôvodom na obdiv alebo závisť.

Niektoré procedúry navyše nie sú vždy úspešné a môžu len pokaziť celkový vzhľad. Stojí to za to, riskovať a snažiť sa udržať si mladý vzhľad za každú cenu?

 

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dnešná doba: Strach zo starnutia a plastické operácie moderných žien. Je to potrebné?”