Dvojičkám dávali iba 10%-tnú šancu na život. Ich mamička sa tak počas tehotenstva rozhodla pre riskantnú operáciu!

Každá matka si pre svoje deti želá len to najlepšie no mnohokrát na to nemajú žiaden dosah.

Komplikácie so zdravotným stavom vytúženého dieťaťa tak môžu nastať ešte počas tehotenstva čo budúci rodičov znepokojí. Svoje o tom vedia aj Jayde (30) a Marcus (39) z Essexu, ktorí skoro prišli o vytúžených potomkov.

V 16 týždni im lekári oznámili zdrvujúcu správu no zariskovali a dvojičky tak prežili ako informuje portál Daily Mail.

 

Zlé správy

Počas ultrazvuku počas 16-teho týždňa Jayde vedela, že sa deje niečo zlé, keď celá miestnosť odrazu stíchla. Lekári im oznámili, že dvojičky trpia vzácnym Transfúznym syndrómom dvojčiat.

Ich šanca na prežitie predstavovala chabých 10% ak by Jayde nepodstúpila laserovú operáciu. Ak by aj bola operácia úspešná, existovala 65%-tná pravdepodobnosť, že jedno z detí to neprežije. “Konzultant mi vysvetlil čo je TTTS a odporučil ma do do londýnskej University College Hospital hneď na nasledujúci deň,” spomína Jayde.

 

Čo je transfúzny syndróm dvojčiat (TTTS)?

Je to zriedkavé no závažné ochorenie, ktoré ohrozuje identické dvojčatá, ktoré sa delia o placentu. Cievy v placente sú nezvyčajné poprepájané a to zabraňuje rovnomernému prietoku krvi medzi dvoma deťmi. To má za následok, že jedno dieťa sa dehydratuje čo ovplyvňuje jeho rast a druhé dieťa trpí vysokým krvným tlakom a vytvára viac moču.

To spôsobí zväčšenie močového mechúra a zvýšené množstvo plodovej vody čo zaťažuje srdce dieťaťa a môže viesť k jeho zlyhaniu. Ak sa tento stav nerieši môže to mať pre obe deti smrteľné následky.

 

Podstúpila riskantnú operáciu

Jayde prepadli obavy, keďže si o tomto syndróme veľa čítala a bála sa, že o svoje deti príde. Chcela zachrániť obe deti a tak podstúpila 45-minútovú laserovú operáciu, pri ktorej uzavreli abnormálne cievy a tak ich dlhodobo oddelili. “Musela som ostať nehybná. Hneď potom mi spravili ultrazvuk aby sa uistili, že obaja chlapci sú nažive. Nasledujúce ráno a každý jeden týždeň po zvyšok môjho tehotenstva som sa nikdy neprestala strachovať. Strachovala som sa počas celého tehotenstva. TTTS sa môže vrátiť a bála som sa zakaždým, keď som šla na ultrazvuk, že by mi oznámili ďalšie zlé správy,” priznala Jayde. Jej manžel Marcus sa síce toho všetkého obával rovnako no nikdy to nedal najavo aby tak bola Jayde pokojná.

 

Sú obľúbení

Všetko však našťastie dopadlo dobre a dvojičky sa narodili v 33-ťom týždni v máji 2016. Rocco a Jenson strávili v nemocnici ešte skoro 4 týždne kým mohli so svojimi rodičmi domov. Ako chlapci vyrastali, Jayde pridávala ich fotky na Instagram. Za niekoľko mesiacov si tak chlapci získali vyše 60 000 fanúšikov. “Keď sa narodili začala som pridávať ich fotografie v rovnakom oblečení a získali sme tak mnoho like-ov a odoberateľov,” priznáva Jayde. Už ako ročný sa tak stali modelmi pre značku Next a rovnako majú modelingový kontrakt s PC World. Momentálne má ich Instagram niečo cez 130 000 odoberateľov.

zdroj:dailymail.com

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dvojičkám dávali iba 10%-tnú šancu na život. Ich mamička sa tak počas tehotenstva rozhodla pre riskantnú operáciu!”