Jednoduchý test na vašu schopnosť vnímania: Kto je podvodník?

Na sociálnych sieťach sa čoraz častejšie objavujú sociálne experimenty, ktoré testujú ľudí na citlivosť a túžbu pomôcť. Niekedy takéto kontroly zlyhajú a niekedy potešia ľudí ľahostajnosťou. Je však možné nazvať človeka ľahostajným, pretože nepomohol tomu, kto sa pýta? Každý má právo voľby a svoje dôvody. Kto je podvodník?

Pozrite sa pozorne na obrázok a povedzte, ktorý z týchto ľudí si nezaslúži finančnú pomoc.

Ľudia bez domova

Kontroverzná otázka: pomôcť alebo nepomôcť ľuďom bez domova? Niektorí tvrdia, že bezdomovci si vybrali túto cestu sami, zatiaľ čo iní sú pripravení dať aj posledné peniaze a pomôcť všetkým, ktorí to potrebujú.

Musíte pochopiť, že každý bezdomovec má svoj vlastný príbeh a nemožno ho porovnávať s ostatnými. Ak chcete zo srdca pomôcť, myslite na to, že niektorí z týchto ľudí nie sú vôbec bezdomovci a majú príbuzných aj bývanie a tuláctvo je spôsob, ako zarobiť peniaze bez námahy.

person sitting beside building looking straight to the street at golden hourunsplash

Takíto ľudia sa spravidla nelíšia v smutnom prejave a namiesto jedla požadujú peniaze, zatiaľ čo ľudia, ktorí ich skutočne potrebujú, sú v rozpakoch, ak majú požiadať o pomoc. Namiesto toho sa pokúšajú zarobiť si peniaze svojpomocne: babičky s kvetmi, dedkovia predávajúci knihy, deti umývajúce okná za cent.

Bezdomovci samozrejme potrebujú pomoc, ale malo by sa to robiť nielen úprimne, ale aj rozumne. Existuje množstvo organizácií, kde sa ľuďom bez domova pomáha postaviť sa na nohy, kde pracujú skúsení a starostliví dobrovoľníci.

Niektorí ľudia bez domova už zo zvyku žiť pouličným životom sa niektorým nechce pracovať, pretože vedia, že peniaze môžu získať aj pre práce. Mnohým je v prvom rade potrebné poskytnúť psychologickú pomoc, pretože môže byť efektívnejšia ako peniaze.

Kto je podvodník?

person sitting on floor near peopleunsplash

Muž č. 3 je ten, kto sa pokúša získať peniaze podvodom. Pozrite sa bližšie a premýšľajte: prečo tento muž potrebuje topánky, ak nemá nohy?

Všímavosť nikdy nie je na zahodenie a podpora ľudí bez domova môže byť niekedy zbytočná, ba dokonca nebezpečná.

Ľuďom, ktorí sú skutočne v zlej životnej situácii by sa malo pomôcť najmä preto, aby získali nádej a dokázali sa postaviť na nohy. Vždy sa môžete dostať z ťažkej situácie, stačí len chcieť.

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Jednoduchý test na vašu schopnosť vnímania: Kto je podvodník?”