Kňaz z východného Slovenska kričal na veriacich priamo v kostole „Čo vám pare?“

V Bazilike Zosnutia Presvätej Bohorodičky v obci Ľutina pri Sabinove sa toho v poslednej dobe deje viac než dosť. Veriaci sa neprestávajú čudovať správaniu ich kňaza. Niekoľko veriacich si kňaza dokonca natočilo na video. Veriaci chcú dokázaťverejnosti že to, čo predvádza ich kňaz, sa už nedá tolerovať.

Kňazovi Petrovi Iľkovi vadí nedochvíľnosť veriacich. Počas jednej z omší v kostole v Ľutine to už nevydržal a na veriacich z obce začal kričať. Kňaz si nedal servítku pred ústa a po východniarsky začal upozorňovať veriacich na to, že ak omša začne o 6:00, tak nie je možné, aby mu veriaci chodili do kostola o 6:02 s tým, že sa chcú aj vyspovedať. Ak si video pozriete pozorne, určite si všimnete veriacich, ktorí na krik kňaza nereagujú. Žiadna reakcia je zrejme dôkazom, že sú na podobný prístup kňaza zvyknutí.

Kňaz sa rozhodol skritizovať veriacich až na konci omše. Začal neisto a tvrdil, že chce, aby jeho výzvu prijali s úsmevom. O úsmeve vraj hovoril aj počas kázne a tak by ho rád videl aj napriek tomu, že sa ho pri prijímaní nedočkal. Kňaz s pribúdajúcimi výčitkami zvyšoval hlas a kričal: ,

,Dochvíľnosť. Viete čo je dochvíľnosť? Že ak je bohoslužba o šiestej a ty prídeš o 6:02 a ešte chceš ísť na spoveď a ešte povieš farárovi „Prečo meškala služba?“ Čo vám pare?“

Ako pokračoval, vyzval veriacich, aby v prípade, že majú meškať, aby radšej ostali doma a nechodili do kostola. Všetky svoje výčitky hovoril vo východniarskom dialekte. Kňaz pokračoval:

,,O šiestej je liturgia a vy idete o 6:10 na službu?! Veď je neplatná! Začala o šiestej! Teraz si zoberte ďalšiu vec, autobus ide o šiestej a vy už o trištvrte na šesť všetkých ohovárate na autobusovej zastávke! Je to normálne? 

Môžete sa na mňa hnevať koľko chcete, aspoň budem mať dosť práce pri rozhrešovaní.“ Kňaz sa sťažoval aj na to, že 10 minút pred omšou ešte nikto nie je v kostole. Kňaz zdôraznil, že to, že mu niekto dá za omšu pár eur neznamená, že on ho spasí. Spasiť ho dokáže len Kristus a veriaci by sa mali prísť do kostola modliť práve z tohto dôvodu skôr.

Kňaz je pre veriacich z východu známy. Nové uverejnené video nie je prvé, ktoré sa stalo populárnym na sociálnych sieťach. Naposledy bolo uverejnené video, v ktorom sa sám priznal, že miluje superhrdinov. Jeho priznanie a to, ako vymenoval všetkých obľúbených superhrdinov si môžete pozrieť na nasledujúcom videu.

Zdroj: topky.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Kňaz z východného Slovenska kričal na veriacich priamo v kostole „Čo vám pare?“”