Krátke účesy bez náročnej úpravy nielen pre ženy po 45-tke. Vlasy vás krásne oživia

Dlhé a zdravé vlasy boli vždy považované za symbol ženskosti. A čím sú vlasy dlhšie, tým je žena príťažlivejšia. Súčasná doba sa však zmenila a sebavedomé ženy si vyberajú krátke účesy bez náročného a zdĺhavého stylingu.

Určite ste si to všimli aj vy: čím je žena staršia, tým má kratší účes. Príčin môže byť mnoho. Niekto sa jednoducho snaží zmeniť imidž, ale pre niekoho je to spôsob, ako ušetriť peniaze za starostlivosť o vlasy.

V každom prípade je dôležité nielen zbaviť sa dlhých prameňov, ale aj vybrať si pre seba účes, ktorý sa hodí k typu tváre a k spôsobu života, ktorý vedieme. Ak ste sa ešte nerozhodli pre ten správny účes, ponúkame vám 4 varianty, ktoré vás možno inšpirujú k radikálnejšej zmene celkového vzhľadu.

Ktoré krátke účesy si nevyžadujú styling

Svetlý účes Bob

Jeden z najuniverzálnejších účesov. Bob vyzerá pôsobivo a objemne. Šikovný kaderník alebo kaderníčka bude schopná prispôsobiť strih vášmu typu tváre. Bob bude môcť zdôrazniť vašu individuálnu stránku osobnosti a stane sa pomyselnou čerešničkou na torte.

Tento strih vám umožňuje preriediť husté vlasy. Tenké pramene ho však naopak vizuálne robia objemnejšími (viacvrstvový bob). Väčšie úsilie pri úprave takéhoto účesu musia vynaložiť majiteľky kučeravých vlasov.

Odvážny strih s asymetriou

Správny strih vlasov môže zakryť niektoré nedostatky a odhalí len to, čo chceme. V tomto prípade určite oceníte asymetriu.

Dlhá ofina, zaholená oblasť spánkov alebo iné odvážnejšie rozhodnutia – všetko stojí iba na vašej predstavivosti a túžbe. Aby ste získali ležérny vzhľad, vlasy si jednoducho rozčešte a zhora rozčuchrajte. A na obchodné a romantické stretnutia vám odporúčam použiť penu pre dokonalý objem.

Krátke pixie vlasy 

Mnohým ľuďom môže pripadať účes príliš krátky, no u žien po 50-tke ide o jeden z najžiadanejších a najobľúbenejších účesov. Ideálne pre tie, ktoré majú jemné črty tváre.

Účes dodá žene eleganciu, sviežosť a omladenie pokojne aj o niekoľko rokov. Okrem vytúženého sebavedomia získate aj pozornosť mužov, ktorí z vás nebudú vedieť spustiť oči.

„Páža“

Ak nie ste pripravení na úplnú rozlúčku s vlasmi, možno vás osloví práve tento strih. Má špecificky zaoblený tvar a krásnu hustú ofinu. Tento účes si takmer vôbec nevyžaduje styling. Dôležité je fénovať vlasy správnym smerom. Tvar účesu by mal vydržať až do ďalšieho šampónovania.

Aby ste nemrhali časom na styling, musíte sa naučiť dve jednoduché pravidlá. Po prvé, nemali by ste ísť proti prírode. Prestaňte narovnávať kučery a natáčať rovné vlasy. A za druhé, upriamte pozornosť na zdravie svojich vlasov. Potom budú vyzerať skvele aj bez stylingu v akomkoľvek účese. Pre viac zaujímavých člankov si pozrite tento odkaz. 

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Krátke účesy bez náročnej úpravy nielen pre ženy po 45-tke. Vlasy vás krásne oživia”