Teraz oblečenie nevybledne. Pracovníčka košickej práčovne sa s nami podelila o tajomstvo…

Takmer každá žena čelí v domácnosti takému problému, ako je vyblednuté alebo zafarbené oblečenie. Takýto problém často nastane buď nepozornosťou alebo nedbanlivosťou.

Aby oblečenie nevybledlo

Špeciálne pre drahé čitateľky sa redakcia porozprávala so skúsenou pracovníčkou malej práčovne. Povedala nám o niektorých praktických radách, ktoré nám pomôžu vysporiadať s problémom vyblednutia alebo zafarbenia oblečenia.

  • Ako tomu zabrániť?

Je to najlepšie, ako tomu zabrániť pri praní. Preto je potrebné prať veci oddelene – biele, čierne, farebné, nové. Aby nám nové oblečenie nevybledlo, je nutné ho namočiť na niekoľko hodín do koncentrovaného soľného kúpeľa. Tento trik ochráni jasné farby pri ďalších praniach. Taktiež je potrebné si preštudovať štítky na oblečení.

Aj vrhnúť oblečenie displeja škvrnyhome.howstuffworks.com

  • Okamžite preperte oblečenie!

Ak sa vám stalo, že ste pri praní zafarbili oblečenie, okamžite ho preperte, kým je ešte vlhké. Vynikajúcim prostriedkom na odstránenie škvŕn je žlčníkové mydlo. Vôňa, je samozrejme štipľavá, ale výsledok stojí za to.

Aj vrhnúť oblečenie displeja škvrnywww.readersdigest.co.uk

  • Domáce prostriedky

Ak v pravom momente sa u vás doma nenachádzajú žiadne prostriedky na odstraňovanie škvŕn, vyskúšajte tieto jednoduché triky. Namočte oblečenie do roztoku peroxidu vodíka, vody a pracieho prášku. Použite 1 liter vody, 2 polievkové lyžice peroxidu vodíka a 1 polievkovú lyžicu pracieho prášku.

Farbu oblečenia môžete obnoviť pomocou amoniaku (biele aj farebné). Zmiešajte 5 litrov vody a 10 ml amoniaku. Nechajte namočené na 1 hodinu, potom ho vyperte v práčke.

Zachrániť zafarbené oblečenie môžete pomocou kyseliny citrónovej, zemiakového škrobu a mydlových hoblín. Z každej zložky zmiešajte po jednej čajovej lyžičke a k tomu pridajte 1 čajovú lyžičku soli a trochu vody, aby vám vznikla kašička. Naneste prípravok na škvrnu a nechajte pôsobiť na 12 hodín. Potom vyperte v práčke.

Nezabudnite zdieľať tieto rady so svojimi priateľmi, aj oni sa potešia.

Aj vrhnúť oblečenie displeja škvrny

https://www.pinterest.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Teraz oblečenie nevybledne. Pracovníčka košickej práčovne sa s nami podelila o tajomstvo…”