10 trikov, ktoré ochránia váš príbytok, kým v ňom nie ste. Zlodeji nemajú šancu

Keď dom prestáva byť pevnosťou, stáva sa atraktívnym objektom pre zlodejov. Podľa oficiálnych štatistík sa  v najobľúbenejšej a zdanlivo pokojnej Barcelone uskutoční mesačne asi 7-tisíc vlámaní. Ako teda spoľahlivo ochrániť váš domov pred vlámaním, najmä ak nemáte žiadne finančné prostriedky na drahé bezpečnostné alarmy?

Zhromaždili sme pre vás jednoduché a efektívne tipy, ktoré vám pomôžu nielen ochrániť váš domov, ale aj odradiť lupičov od toho, aby sa do neho dostali.

  1. Skryte cennosti pred neznámymi ľuďmi vo vašom dome

Kým inštalatér pracuje pod umývadlom v kuchyni, má dosť času pozrieť sa na dom a všetko, čo sa v ňom nachádza. Môže to byť dobrý odborník, no aj on dokáže dať tip svojim komplicom – zlodejom. Títo profesionáli vás ľahko oberú o cennosti, ktoré sú vášmu srdcu najdrahšie. To neznamená, že všetci inštalatéri, elektrikári a ďalší pomocníci sú podvodníci, ale nadmerná ostražitosť je namieste. Preto je vhodné, aby ste sa pred prijatím takéhoto človeka do vášho domu, spýtali na jeho reputáciu.

 

  1. Nedovoľte zlodejovi, aby počul váš domáci telefón

Pevná linka, ak ju ešte máte, je ďalším zdrojom potenciálneho nebezpečenstva. Obľúbená metóda bytových zlodejov – postavia sa ku dverám a zavolajú na pevnú linku. Ak počujú, že telefón nikto nedvíha, znamená to, že nikto nie je doma. Ak znížite hlasitosť telefónu na nulu, zmätiete potenciálneho lupiča.

  1. Zabezpečte okná

Ďalším obľúbeným miestom, cez ktoré zlodeji vstupujú do domu, sú okná. Tí, ktorí žijú na prízemí a prvom poschodí. Nezabudnite, že ochrana by sa nemala stať prekážkou v nepredvídateľných prípadoch, preto je vhodné, aby boli mreže zabezpečené zámkom, ktorý sa dá v prípade núdze otvoriť.

  1. Postarajte sa o priestor pred vaším domom

Ak máte vlastný dom alebo chalupu, potom nedávajte zlodejom dôvod myslieť si, že v nich nikto nežije. V lete pokoste trávnik pred domom a v zime pozametajte cesty. Tým dáte každému najavo, že ste doma.

  1. Využite obavy zlodejov

Zlodeji sa najčastejšie obávajú toho, že budú nájdení a chytení. Preto, ak nechcete vysoliť za bezpečnostné systémy obrovské peniaze, jednoducho si pred dvere nalepte nálepku „Objekt je strážený kamerovým systémom“. Takéto blafovanie prinúti zlodejov popremýšľať o tom, či sa budú s vaším príbytkom zapodievať.

  1. Správne vyhadzovanie krabíc z drahých produktov

Keď odnášate do kontajnera veľkú škatuľku od novej televízie, riskujete návštevu nezvaných hostí a stratu vášho nákupu. Takáto vec jednoducho kričí, že máte doma niečo cenné. Aby ste sa vyhli problémom, škatuľu zlikvidujte správne: roztrhajte ju na kusy a vezmite ju do kontajnera spolu s ďalším odpadom bez toho, aby ste na seba pritiahli pozornosť.

  1. Predstierajte

Predstavte si situáciu: opustíte dom, kde nikto nie je. Už stojíte na ulici a vidíte podozrivú osobu. Možno len čaká na vás, aby si mohol vziať váš majetok. Tak neváhajte, otočte sa tvárou k oknám a mávnite rukou, ako keby ste sa s niekým lúčili. Tým vytvárate ilúziu, že je u vás ešte niekto doma.

  1. Skontrolujte zámky

Ak sa v priestore zámku nachádzajú škrabance, znamená to, že si ho už vyhliadli lupiči. Preto si vždy pred vstupom do bytu dôkladne prezrite toto miesto, aby mali možnosť včas reagovať.

  1. Pustite si do bytu svetlo

Niekoľkodňové zatiahnuté záclony na oknách sú jasným znamením, že nikto nie je doma. Len málo ľudí chce žiť bez slnečných lúčov. Preto, keď opúšťate svoj dom a nechávate ho bez dozoru, postarajte sa o medzeru medzi závesmi a vytvorte ilúziu svojej prítomnosti.

  1. Neposkytujte informácie prostredníctvom telefónu

Majte sa na pozore, ak vás niekto telefonicky obťažujete divnými službami, prieskumami verejnej mienky a podobne. To je jedna z najobľúbenejších metód zlodejov. Týmto spôsobom o vás zistia informácie, ktoré im pomôžu pri vlámaní sa do vášho príbytku.

A aké triky používate, aby ste sa nestali obeťou bytových zlodejov?

zdroj: adme.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “10 trikov, ktoré ochránia váš príbytok, kým v ňom nie ste. Zlodeji nemajú šancu”