sobota, 27 júla, 2024

ČERSTVÉ KNIŽNÉ TIPY PRE VÁŠNIVÉ ČITATEĽKY

Hľadáte tipy na vianočné darčeky, ktoré potešia čitateľské duše alebo len „niečo pekné“ pre seba na dlhé zimné večery? Vydavateľstvo Grada v týchto dňoch vydáva niekoľko knižných noviniek, z ktorých si vyberie každá z vás, či už máte rady oddychové romantické príbehy, trošku „červenej knižnice“ alebo napínavé trilery opradené rúškom tajomna. 

10 rokov. Dvaja ľudia. Jeden prekrásny príbeh o láske. Deň, keď sme sa stretli od Roxie Cooper je tretia kniha zo série samostatných príbehov Za láskou, ktorá vás zavedie do sveta výtvarného umenia, príjemnej hudby a veľkej túžby. Stefanie neverí na osud, keď však spozná Jamieho, od prvého dňa je jasné, že sú ako stvorení jeden pre druhého. Ibaže obaja sú zadaní a svedomie im nedovolí zraniť svojich najbližších. Vrátia sa k svojim partnerom a nasledujúcich desať rokov sa stretávajú iba na jediný deň v roku. Môžu však dvaja ľudia s takýmto silným putom zostať navždy len priateľmi? Príbeh o láske, ktorá núti človeka zamyslieť sa nad zmyslom tradičných hodnôt a postavením morálky v našich životoch. A tiež varuje, že tu nie sme navždy a niekedy je dobré rozhodovať sa rýchlo. V sérii doteraz vyšli dva tituly –  Kníhkupectvo na Bylinkovom námestíZa láskou do Paríža. Deň, keď sme sa stretli si objednáte na tomto odkaze.

Ako stvorená pre dlhé zimné večery, s horúcim nápojom v ruke a pri zasneženom okne, je novinka od Emily Stone –  Navždy v decembri. Začalo to listom, skončilo to milostným príbehom. Nechajte sa zahriať láskou Josie a Maxa, ktorých spojilo stretnutie pri poštovej schránke v jednu vianočnú noc. Príbeh plný všetkého, čo k Vianociam patrí – korčuľovanie na ľade, varené víno, nakupovanie darčekov aj bozk pod imelom, – vychádza začiatkom decembra.  Navždy v decembri si objednáte na tomto odkaze.

V malom švédskom mestečku Halleholm na vás čaká pokračovanie príbehu o starobylej pekárni z 18. storočia a láske, ktorá dokáže prekonať aj tie najťažšie životné skúšky. Do malebného pobrežného mestečka prichádza rozprávková zima s kúzelnou predvianočnou atmosférou, no Lovisu prenasledujú len  spomienky na liečbu a smrť jej sestry. Keď na rakovinu ochorie matka jej priateľa, v ich vzťahu sa začínajú objavovať nedorozumenia. Zrazu treba hľadať odpovede na mnohé ťaživé otázky skôr ako sa ich láska, a s ňou aj krásna atmosféra, zrútia ako domček z karát. Zimné kúzlo s vôňou škorice si objednáte na tomto odkaze a nadväzuje na sladký moderný shakespearovský príbeh Pekáreň s vôňou škorice od Ruth Kvarnström-Jonesovej. 

Ak máte chuť na niečo „šťavnatejšie“, nenechajte si ujsť príbeh o zakázanej láske a spaľujúcej vášni. Preneste sa do Anglicka v roku 1879, v ktorom vládnu zväzujúce konvencie a prísna etiketa. Univerzita v Oxforde práve otvára prvé ženské kolégiá. Annabelle študuje vďaka štipendiu, no na revanš musí podporovať sufražetky presadzujúce volebné právo žien. Ich záujmy by mohol hájiť vplyvný Sebastian Devereux. No zdá sa, že viac ako ideály ho nadchla samotná Annabelle. Dokáže nerovná láska prekonať takú veľkú prekážku, akou sú spoločenské rozdiely? Hľadanie „toho pravého“ začína v prvom diely od meno priezvisko –  Rebelky z Oxfordu: Vojvoda z Montgomery si objednáte na tomto odkaze.

Máte rady napínavé a tajomné spoločenské romány? Máme pre vás náš posledný tip – krimi triler Manželka na poschodí si objednáte na tomto odkaze od Rachel Hawkinsovej, ktorý vám udrží vyšší tep už od prvej strany až po tú poslednú. Príbeh čerstvo prisťahovanej Jane, ktorá si zarába prechádzkami so psami v uzavretej komunite plnej luxusných domov. Život sa jej obráti hore nohami, keď stretne Eddieho, ktorého manželka Bea prednedávnom zmizla. V Eddiem vidí príležitosť polepšiť si – nielenže je bohatý a pekný, môže jej tiež ponúknuť vytúženú ochranu. Čím viac však Jane vie, tým viac ju znepokojuje Bein osud. Akú úlohu v ňom zohral Eddie?

Jeden tip tu máme aj pre pánov milovníkov detektívnych knižiek. Arne Dahl je považovaný za jedného z najlepších spisovateľov škandinávskej krimi literatúry. Za svoje doterajšie detektívne série získal množstvo ocenení nielen vo Švédsku, ale aj v Nemecku, Dánsku a Holandsku. Jeho novinka Sloboda je štvrté pokračovanie s detektívom Samom Bergerom a Molly Blomovou., ktoré si objednáte na tomto odkaze.

A nakoniec jedna unikátna kniha, Mexická gotika je horor z prostredia mexickej smotánky. Tajuplné sídlo na opustenom vidieku, ktoré svojou atmosférou pripomína skôr hmlisté Anglicko než horúce Mexiko, rodina v ktorej vládnu tajomstvá a šialenstvá pri ktorých nebudete vedieť čo je realita a čo sen. Novinky od Silvia Moreno-Garcia vás vezme do úplne iného sveta, než by ste na prvé zdanie čakali. Mrazivý horor si objednáte na tomto odkaze.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights