Čo všetko by mala a nemala robiť najlepšia babička? Ak sa ňou chcete stať, vyhýbajte sa týmto najčastejším chybám

Prečítajte si o najčastejších chybách pri výchove vnúčat a zistite, prečo by ste ich nemali robiť. Naučte sa, ako sa stať najlepšou babičkou na svete bez toho, aby ste sa uchýlili k rôznym manipulačným technikám.

Dobrá babička nikdy nebude kritizovať rodičovské metódy výchovy. Moderná výchova je samozrejme diametrálne odlišná od tej, ktorá sa preferovala kedysi. Preto musí pochopiť, že to neznamená, že by boli deti vychovávané horšie či nesprávne.

woman in black and white striped shirt hugging girl in black and white striped shirtunsplash

Ohovárať rodičov pri deťoch za ich chrbtom nie je dobrý nápad. Všetky ťažké otázky by mali byť prediskutované výlučne medzi dospelými. Dieťa by sa nemalo cítiť previnilo, že napriek všetkému miluje svojich rodičov, aj keď ublížili jeho babičke.

Nečakajte, že vaša nečakaná návšteva rodiny poteší vaše deti a vnúčatá. Aj vaši najbližší predsa potrebujú osobný priestor a čas, aby si jeden od druhého oddýchli.

Niektoré babičky sú tak šťastné, že môžu tráviť čas so svojimi vnúčatami, že sú dokonca pripravené prehliadať zaužívanú rutinu dieťaťa. Malo by byť zrejmé, že nie nadarmo rodičia posielajú dieťa spať presne o 22:00.

Ak dieťa odmalička nenaučíte dodržiavať určitý režim, v dospelosti môže mať mnoho problémov, kvôli ktorým sa nebude môcť naplno realizovať.

woman in black long sleeve shirt holding purple flowerunsplash

Všetci vieme, ako babičky rady pripravujú chutné jedlá a koláče pre svoje milované vnúčatá. Aj mnoho dospelých má tie najlepšie spomienky na detstvo a babičkine škoricové buchty či čokoládové sušienky.

Pri sladkostiach by ste mali byť opatrní, pretože bez ohľadu na to, aké sú chutné, neprinášajú telu veľký úžitok.

Taktiež by ste nemali meniť stravovacie návyky rodiny a to aj v prípade, ak sa vám zdá, že vaša strava je pre vnúčatá oveľa lepšia a zdravšia.

Dobrá babička nebude kritizovať rodičov za to, že odmietli pomenovať svoje prvé dieťa po pradedovi alebo prababke.

woman in yellow and white floral button up shirt holding yellow bananaunsplash

Niektoré babičky skutočne veria, že drahé darčeky môžu dieťaťu nahradiť starostlivosť a životné lekcie, ktoré by mu v budúcnosti mohli pomôcť vyrovnať sa so životnými zlyhaniami.

Najlepšia babička na svete nikdy nebude pokúšať osud a pokúšať sa vyliečiť dieťa pomocou pochybných ľudových prostriedkov. Bylinkový čaj a modlitba môže byť skvelým doplnkom, ale nie hlavným spôsobom liečenia choroby.

Je zbytočné hovoriť o tom, ako bolestne dieťa vníma skutočnosť, že jeho brat alebo sestra sú viac milovaní. V každom prípade by ste to nemali robiť rozdiely medzi svojimi vnúčatami. Môže to negatívne ovplyvniť nielen váš vzťah, ale aj vzťah medzi samotnými deťmi.

grayscale photo of man carrying childunsplash

Babička sa nikdy nebude snažiť zmeniť výzor svojich vnúčat. Ak rodičia nedovolia svojej 10-ročnej dcére prepichnúť si uši, ich rozhodnutie treba rešpektovať. Koniec koncov, keď dieťa vyrastie, bude sa samo rozhodovať, čo urobí so svojimi ušami.

Dobré babičky sa vždy snažia finančne pomôcť svojim vnúčatám a rodičom. Avšak len vtedy, keď je to skutočne nevyhnutné a až po konzultácii s rodičmi.

Namiesto toho, aby dieťa mohlo celý deň pozerať televíziu alebo hrať počítačové hry, dobrá babička sa pokúsi zaujať ho vzdelávacou literatúrou alebo spoločenskými hrami.

man and grandmother dancingunsplash

Žiadna milujúca babička by neporovnávala svoje vnúčatá s rodičmi. A nebude vyčítať, že robia rovnaké chyby či hlúposti.

Taktiež by ste sa mali zdržať vážnych rozhovorov s deťmi bez predchádzajúcej dohody s rodičmi.

Dobrá babička tiež nebude ignorovať požiadavky rodičov týkajúce sa hygieny a bezpečnosti dieťaťa.

women's gray jacketunsplash

Dobré babičky nebudú rušiť tresty rodičov a nepodkopú ich autoritu.

A okrem toho si nedovolia trestať dieťa spôsobmi, ktoré rodičia považujú za neprijateľné.

Ako vidíte, byť najlepšou babičkou nie je ľahká úloha. Ako ste sa jej zhostili vy? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti v komentároch na Facebooku!

 

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Čo všetko by mala a nemala robiť najlepšia babička? Ak sa ňou chcete stať, vyhýbajte sa týmto najčastejším chybám”