back to top
utorok, 16 apríla, 2024

Ľudské zamrznuté telá čakajú kto ich prebudí. Opravár televízorov ich nechal zamaraziť

Robert Nelson nemal žiadne vysokoškolské vzdelanie ani dokonca vysokú školu, napriek tomu sa ocitol v strede rodiaceho sa vedeckého hnutia. V roku 1962 bol Nelson len priemerným opravárom televízie. Mal však jednu zvláštnu vlastnosť, posadnutosť teóriou kryoniky.

Nelson, rovnako ako všetci „kryonauti“ veril, že ľudia môžu byť zmrazení potom, čo zomrú a ožijú v ďalekej budúcnosti, v ktorej vedci vynájdu liek na starnutie. Spolu s posádkou nadšencov, s ktorými sa stretol na zjazde, Nelson začal plánovať a realizovať svoj vlastný kryonický program. Čoskoro sa ocitol v strede rodiaceho sa hnutia a posádke sa v roku 1967 podarilo zmraziť prvého muža.

Od opráv televízorov po kryoniku

Robert Nelson sa narodil v Bostone v štáte Massachusetts v roku 1936. Jeho otec Elvin Nelson odišiel skôr, ako sa narodil a jeho matka bola alkoholička. Nelsonovým nevlastným otcom bol mafián menom John „Fats“ Buccelli, ktorý bol v januári 1950 uväznený.

Nelson sa ukázal byť vynaliezavý, pokiaľ ide o opravu televíznych prijímačov zo šesťdesiatych rokov minulého storočia, ale jeho skutočná vášeň začala pri objavení knihy od doktora Roberta Ettingera z roku 1962 s názvom Vyhliadka na nesmrteľnosť. Ettinger zastával teóriu, že smrť je viac ako choroba, než nevyhnutnosť a dá sa vyliečiť. Dodal, že človek by mohol byť zmrazený dnes a potom rozmrazený v budúcnosti, kde už bude existovať technológia na dosiahnutie nesmrteľnosti.

https://www.instagram.com/p/CNcqJbtMncN/?utm_source=ig_web_copy_link

V roku 1962 sa stal prezidentom Kalifornskej kryonickej spoločnosti (CSC). Nezisková organizácia do značnej miery pozostávala zo snílkov, ktorí túžia byť zachovaní, aby zažili idylickú budúcnosť. Bohužiaľ, takmer každý, kto bol do tohto podniku zapojený, bol úplný amatér. Dokonca aj vedci, s ktorými sa Nelson radil, boli skeptickí k uskutočniteľnosti kryonickej konzervácie. Napriek tomu organizácia v roku 1966 našla dobrovoľníka.

Stal sa ním 73-ročný profesor psychológie menom Dr. James Bedford. Pred smrťou na rakovinu obličiek súhlasil s umiestnením jeho tela na ľad, aby ho „odborníci z Kalifornskej kryonickej spoločnosti“ mohli následne spracovať na okamžité zmrazenie.

Nelsonova skupina však nebola na tento záväzok pripravená. Za prvé, Bedfordova kryonická kapsula sa ešte stále stavala v Arizone, keď zomrel, takže Nelsonovi neostávalo nič iné, ako požiadať o pomoc.

Bedfordovo telo bolo doslova uložené na ľad zozbieraného z mrazničiek susedov, aby sa nerozložilo skôr, ako bude možné dokončiť rakvu. Nelson potom odviezol telo Bedforda ukrytého v zadnej časti svojho kamiónu na miesto svojho priateľa.

Keď bola kapsula rakvy hotová, Bedford bol oficiálne zmrazený.

Do krku mu vstrekli nemrznúcu kvapalinu medicínskej kvality, cez jeho systém sa pumpoval kyslík strojom nazývaným železné srdce a potom ho vložili do kapsuly v tvare rakvy naplnenej suchým ľadom. Napriek neskúsenému úsiliu skupiny sa módny trend uchytil a dôkladne nekvalifikovaný Nelson mal rýchlo plné ruky práce.

V máji 1970 Nelson kúpil podzemnú klenbu na cintoríne Oakwood Memorial, Park Cemetery v Chatsworth mimo Los Angeles. Tu plánoval zachovanie tiel deviatich dobrovoľníkov, všetkých zo spoločnosti. Patrili sem Luis Nisco, Helen Kline, Steven Mandell, Pedro Ledesma, Russ Stanley, Mildred a Gaylord Harris, Marie Phelps-Sweet a Geneviève de la Poiterie.

Marie Phelps-Sweet bola prvou ženou, ktorá bola kryonicky konzervovaná. Nasledovala ju Geneviève de la Poiterie, osemročné dievča, ktoré zomrelo na rakovinu. Bolo to prvé zmrazené dieťa.

V marci 1979 Nelson zamkol trezor a úplne odišiel z podniku. Na cintoríne v Chatsworthu nechal deväť tiel v kapsulách z tekutého dusíka, ktoré sa bez pravidelnej údržby roztopia a telá sa rozložia. Na cintoríne nakoniec zakryl vchod do trezoru trávnikom a odmietol, že by mal o tom akékoľvek záznamy.

Pokiaľ ide o štúdium kryoniky, v roku 2016 absolvent MIT Robert McIntyre úspešne zmrazil a oživil králika. Králik bol oživený a neporušený so všetkými svojimi synapsami a bunkovými membránami.

Pokiaľ ide o zmrznuté telo doktora Bedforda, jeho telo bolo niekoľkokrát premiestnené, kým ho v roku 1999 znova neuložila nadácia Alcor Life Extension Foundation. V zariadení Alcor v Kalifornii sa v súčasnosti nachádza 148 mrazených mŕtvol. Len čas ukáže, či Nelson skutočne predbehol svoju dobu.

Zdroj

zdroj 2

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Zomierajúci milionár odkázal svoj majetok rodinám, ktoré vyhrajú jeho bizarný sociálny experiment

Charles Vance Millar bol bohatý kanadský právnik, ktorý zomrel...

Komu dá prednosť modré auto? Viac ako 95% Slovákov vždy odpovie nesprávne. Otestuj sa DNES aj ty

Nie je žiadnym tajomstvom, že každým rokom sa na...

Nevesta sa sa vydávala v prekrásnych šatách. Ich zadná časť je ešte krajšia a vyrazí vám dych

Blogerka Alexandra Pereira, alias the Lovely Pepa, je každý deň...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Zomierajúci milionár odkázal svoj majetok rodinám, ktoré vyhrajú jeho bizarný sociálny experiment

Charles Vance Millar bol bohatý kanadský právnik, ktorý zomrel...

Komu dá prednosť modré auto? Viac ako 95% Slovákov vždy odpovie nesprávne. Otestuj sa DNES aj ty

Nie je žiadnym tajomstvom, že každým rokom sa na...

Nevesta sa sa vydávala v prekrásnych šatách. Ich zadná časť je ešte krajšia a vyrazí vám dych

Blogerka Alexandra Pereira, alias the Lovely Pepa, je každý deň...

Žena, ktorá strávila takmer 60 rokov v železných pľúcach, zomrela po výpadku prúdu. Jej život bol peklom

Všetci prichádzame na svet viac-menej rovnakým spôsobom, ale jedno...
spot_imgspot_img

Zomierajúci milionár odkázal svoj majetok rodinám, ktoré vyhrajú jeho bizarný sociálny experiment

Charles Vance Millar bol bohatý kanadský právnik, ktorý zomrel v roku 1926 vo veku 73 rokov a svoj majetok zanechal rodine alebo rodinám s...

Komu dá prednosť modré auto? Viac ako 95% Slovákov vždy odpovie nesprávne. Otestuj sa DNES aj ty

Nie je žiadnym tajomstvom, že každým rokom sa na cestách objavuje čoraz viac vozidiel . V súlade s tým sa zvyšuje počet vodičov. Ako však ukazuje nasledujúca úloha...

Žihľava je kráľovnou jari – táto bylina má mnoho priaznivých účinkov – VŽDY SI JU NATRHÁM

Hoci je nepravdepodobné, že by sa objavila v dobre udržiavanej záhrade, žihľava je jednou z tých jarných rastlín, ktoré sa po zahniezdení ťažko odstraňujú. Je...
Verified by MonsterInsights