Mamičke sa narodili výnimočné deti. Šanca je 1 ku 200 miliónom, že sa toto stane

Gina a Craig Dewdney vedeli, že ich životy sa zmenia, keď budú mať deti, ale neuvedomili si, ako veľmi kým nezistili, že budú mať tri deti namiesto jedného. Trojčatá sú tiež identické, čo je extrémne zriedkavé a potenciálne nebezpečné.

Existuje šanca 1 ku 200 miliónom na počatie identických trojčiat a vysoké riziko straty jedného z detí počas tehotenstva, pretože všetky sú v jednej placente. Jedno z detí sa narodilo v plodovom obale, čo tiež znížilo jeho šancu na prežitie.

Na prvej ultrazvukovej kontrole Gina a Craig zistili, že budú mať viac detí, ale pôvodne im povedali, že budú mať dvojičky. Počas ďalšieho ultrazvuku lekári zachytili aj hlavu tretieho dieťaťa a uvedomili si, že všetky tri skutočne zdieľajú jednu placentu. Gina povedala, že miestnosť v šoku stíchla.

Plánovali cisársky rez, ale Gine praskla voda v 31. týždni, takže si vyžiadala núdzovú operáciu. Keď sa trojičky narodili, na izbe bolo 30 lekárov a sestier. Každé dieťa malo pridelený tím. Celý proces trval menej ako dve minúty, dokonca aj keď sa jeden z chlapcov, Jaxon, narodil v amniotickom vaku.

Jaxon, Jensen a Jimmy prišli na svet v nemocnici v Liverpoole. Narodili sa 26. apríla, v októbri 2021 mali 6 mesiacov a sú to úplne zdravé bábätká. Rodičia trojčiat nemohli byť viac nadšení. Pár sa podelil o svoje reakcie krátko po tom čo sa dozvedeli, že čakajú dieťa. V rozhovore pre Liverpool Echo Gina uviedla.

,,Krátko na to, ako sme sa začali snažiť, som zistila, že som tehotná a začala som dostávať naozaj silné migrény, ktorými zvyčajne netrpím. Mala som však zrakové migrény, naozaj silné bolesti hlavy a nespavosť. Nemohla som spať a prebúdzala som sa uprostred noci úplne bdelá. Mala som pocit, že čakám viac ako iba jedno bábätko.“

Dvojica sa rozhodla tehotenstvo držať v tajnosti až do kontroly na ultrazvuku. ,,Naše prvé skenovanie bolo až v 13. týždni a lekárka, ktorá nám urobila ultrazvuk povedala, že sú to dvojičky. Pretože som to už Craigovi povedala a mala som to v hlave, bol to trochu šok, pretože jedna vec bola mať pocit a druhá, že sa ten pocit potvrdil. Ale 15 až 20 minútové skenovania zapríčinili hrobové ticho v miestnosti. Na obrazovke sa objavili tri hlavy. Môj manžel sa spýtal. To je tretia hlava?“

Chlapci museli po narodení zostať v nemocnici šesť týždňov, ale pekne rastú a sú zdraví. ,,Teraz sa začínajú usmievať a začínajú sa navzájom vnímať. Zaujímavé je, že všetky sú identické a ich DNA je rovnaká, ale už teraz majú také odlišné povahy,“ uviedla Gina.

Zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Mamičke sa narodili výnimočné deti. Šanca je 1 ku 200 miliónom, že sa toto stane”