Vo Fínsku zaviedli denný spánok v práci a čas strávený spaním je zaplatený! A to nie je vtip!

V Helsinkách sa usadila nová móda: spať cez pracovný čas! – Za výplatu!

Fínske odborové zväzy dospeli k záveru, že v tých firmách, kde je povolené spanie v pracovnom čase má táto neobvyklá aktivita prospech nielen pre produktivitu zamestnancov, ale (čo je tiež úplne logické) aj k finančnej situácii danej spoločnosti.

Podľa správy „yle.fi“ niektoré firmy dokonca najímajú špecialistov, ktorí organizujú firemné prestávky, pomáhajú relaxovať a naladiť sa na meditáciu.

Je ťažké sa len tak uvoľniť počas dňa, ale pod vedením trénera to ide oveľa  jednoduchšie. Tréner napomáha dosiahnuť dokonalú mentálnu prestávku na polhodinový oddych. – Cituje ruská tlačová agentúra RIA Novosztyi, Tiinu Vainio, člena Sofia Future Farm.

To je taká firma ktorá usporiadáva tieto „aktivity“.

Fínske hlavné odborové organizácie uzatvorili tento záver (užitočnosť denného spánku, ktorá sa pohybuje od 30 do 60 minút v závislosti od spoločnosti) na základe výskumov v rôznych firmách. Opýtaný rozprávali o únave na pracovisku, o fyzických nepríjemnostiach ( bolesti chrbta a kĺbov od sedavej práce) ako aj o ich snahe čo najskôr opustiť pracovisko.

Mnohé štátne médiá už prezentovali svoju novú a nepochybne jedinečnú iniciatívu prostredníctvom svojich vlastných možností. Novinári nevylučujú že v blízkej budúcnosti bude spanie v práci sa môže rozšíriť aj do iných miest.

Už teraz je však jasné, že spánok, ktorý súvisí v mnohých očiach s pojmom lenivosť, je priamo zodpovedný za produktivitu zamestnancov, za úspech a konkurencieschopnosti týchto spoločností.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Vo Fínsku zaviedli denný spánok v práci a čas strávený spaním je zaplatený! A to nie je vtip!”