Vypestujte si borovicovú dekoráciu, ktorá vám prinesie šťastie do domu

Kedysi bola borovica považovaná za talizman proti zlu a preto ak máte doma peknú dekoráciu zo šišky, mala by vám do života priniesť šťastie. Kto by to bol povedal, že obyčajná šiška môže byť použitá na pestovanie krásneho bonsaja, ktorý je možné následne použiť ako dokonalú dekoráciu!

Proces je veľmi jednoduchý: nazbierajte šišky v lese, najlepší čas na to je jeseň, pretože práve vtedy sa začínajú otvárať. Skúste nájsť šišku väčších rozmerov.

Tým sa zvýši šanca na kvalitnejšie semienka vo vnútri. Nič nepokazíte, ak nazbierate viacero šišiek. Niekto odporúča rýchlo namočiť šišky do zriedeného roztoku vápna a síry. Týmto krokom sa zbavíte škodcov alebo plesní, ktoré žijú v šiške.  

Potom budete musieť šišky vysušiť – umiestnite ich na suché miesto a sledujte, ako schnú a otvárajú sa. Môžete vidieť, že niektoré semená začínajú klíčiť.

Nájdite si vhodný črepník a naplňte ho zeminou. Umiestnite do neho šišku koncom nahor a jemne ju zatlačte do pôdy.

Mach môžete použiť na zakrytie pôdy ako aj na ozdobenie črepníka.

Vytvorenú dekoráciu je potrebné denne polievať s miernym množstvom vody, najlepšie postriekať šišku vodou. Každé dva až tri dni môžete polievať výdatnejšie, aby šišky zostali vlhké, hlavné je, aby tam nezačala vznikať pleseň.

Zdroj: cpykami.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Vypestujte si borovicovú dekoráciu, ktorá vám prinesie šťastie do domu”