Zachráňte orchideu s hnijúcimi koreňmi alebo ak nemá žiadne korene. Stačí vám špagát, voda a trochu času

Orchidea, ktorá má zlý koreňový systém, si nedokáže vypestovať krásne kvety. Preto je veľmi dôležité obnoviť koreňový systém a až potom premýšľať nad stimulácii kvitnutia.

Použite jednoduchý trik, ktorý pomôže so zakorenením tejto rastliny. Pomocou špagátu zaviažte 1-2 živé korene. Ak má orchidea iba nadzemné korene, potom veľmi opatrne priviažte lano ku všetkým týmto koreňom.

Spustite koniec špagátu na dno pohára. Orchidea sa nedotýka vody. Nechajte to na svetlom mieste mimo priameho slnečného žiarenia a udržiavajte hladinu vody približne 2-3 cm od povrchu dna.

Po 2-3 týždňoch začne orchidea aktívne púšťať korene. Ako sa to deje? Vďaka stále vysokej vlhkosti bez priameho kontaktu s vodou. Prostredníctvom špagátu sa rastlina napája vodou – šnúrka je tak mokrá a korene prijímajú dostatočné množstvo tekutiny.

Po 2,5 mesiacoch môže byť orchidea s novými koreňmi bezpečne zasadená do obvyklej pôdy už bez použitia špagátu.

 

Zdroj: cpykami.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zachráňte orchideu s hnijúcimi koreňmi alebo ak nemá žiadne korene. Stačí vám špagát, voda a trochu času”