Žena vyvrátila mýtus o cisárskom reze ako jednoduchšej ceste priviesť na svet dieťa. Toto si musíte prečítať!

Raye Lee, žena, ktorá porodila cisárskym rezom syna menom Roxas, zverejnila fotografie jaziev, ktoré jej po takomto pôrode zostali. V príspevku zdieľala názor na to, čo si o sekcii myslia ľudia.

Lee začína svoj príspevok reakciami ľudí na pôrod cisárskym rezom: “Oh. Sekcia? Teda ty si vlastne neporodila. Muselo byť fajn zvoliť si túto ľahšiu možnosť pôrodu. ”

Novopečená mamička ďalej sarkasticky odpovedá na komentáre tohto typu.

“Ah, áno. Moja núdzová sekcia bola maximálne komfortná,” napísala. “Bolo úplne skvelé byť 38 hodín v práci a potom zistiť, že vaše dieťa nie je v poriadku a každá vaša kontrakcia mu spôsobuje zástavu srdiečka.”

“Keď vám povedia, že všetko je v úplnom poriadku a nebudete potrebovať cisársky rez…a potom vám oznámia, že musíte podstúpiť chirurgický zákrok, nebol vôbec šok. ” Lee pokračuje. “Nemalo to dočinenia s tým, že som fyzicky nemohla porodiť normálne, avšak pre záchranu svojho dieťatka som sekciu musela absolvovať.”

Mamička vysvetľuje, že pôrod cisárskym rezom rozhodne nie je príjemný, nakoľko zahŕňa doktorovo ťahanie dieťatka von cez asi 13 cm veľký rez. Taktiež dodala, že rozrezané a zdeformované svaly, ktoré sú dôsledkom sekcie tiež nie sú práve výhra.

“Bola to najbolestivejšia vec, ktorú som v živote prežila,” napísala. “Teraz patrím k matkám s jazvou, ktoré sú dôkazom sekcie, a ktoré k tomu majú čo povedať.”

Lee v závere zhrnula slová venované ľuďom, ktorí si myslia, že porodiť cisárskym rezom je naozaj triviálny:

“Keď vám sestrička povie, aby ste sa pokúsili vstať z postele a vy cítite zdrvujúcu bolesť rezu, ktorý sa v jednom momente rozchádza a zároveň spája,  cítite a uvedomíte si iróniu všetkých ľudí, ktorí považujú sekciu za jednoduchú. Choďte dočerta a myslite si čo chcete! Som najsilnejšia osoba akú poznám. Nielen pre seba, ale tiež pre môjho krásneho syna … a toto by som podstúpila každý jeden deň, len aby som ho mohla vidieť smiať sa.”

Príspevok získal  cez 14,000 like-ov. V komentároch napísala, že neočakávala takúto popularitu a je rada za to, že pocity, ktoré v nej pôrod cisárskym rezom zanechal, nezdieľa sama.

My vzdávame úctu všetkým mamám, bez ohľadu na to, ako svoje dieťa priviedli na svet.

Nezabudnite sa dole pod článkom pridať aj na náš nový ženský magazín Lajkom 🙂

Zdroj: www.huffingtonpost.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Žena vyvrátila mýtus o cisárskom reze ako jednoduchšej ceste priviesť na svet dieťa. Toto si musíte prečítať!”