sobota, 27 júla, 2024

Doma som si vyrobila originálnu lampu na trojnožke. V obchode ju predávajú za 100 eur

Pri pohľade na štýlovú interiérovú stojacu lampu na „trojnožke“ mnohí neuhádnu, z čoho je vlastne vyrobená. Dokonale zapadne do vašej domácnosti najmä v prípade, ak preferujete moderný štýl bývania. Takúto lampu si viete vyrobiť vlastnými rukami a bez zbytočných výdavkov.

Najdrahšie časti sú 3 drevené tyče z mopu alebo metly. Mimochodom, za mopy ušetríte tak, že ich nahradíte kúskami z náradia určeného na záhradkárčenie. Pod rámom tienidla je použitý medený drôt. Okrem toho budete potrebovať: niekoľko samorezných skrutiek, malý kúsok reziva, objímku, elektrický kábel a kúsok tenkej rúrky.

Vyberte si vhodné rezivo – dosku s hrúbkou aspoň 2 cm a vyrežte z nej kruh, ktorý sa stane základom trojnožky. Diel dobre prebrúste brúsnym papierom.

Všetky 3 nohy zrežte pílkou pod miernym uhlom.

Pomocou pravítka a ceruzky nájdite stred kruhu, urobíme v ňom priechodný otvor pre objímku a vývod drôtu. Po stranách urobte 3 ďalšie otvory vrtákom vhodného priemeru, v rovnakej vzdialenosti od seba, pod miernym uhlom.

Nohy pripevnite k základni pomocou dlhých skrutiek. Drevená základňa je pripravená. V tejto fáze môže byť ošetrená špeciálnym olejom na drevo, moridlom na drevo a pokrytá lakom.

Pozdĺž rúrky urobíte niekoľko hlbokých rezov, zahnite ich tak, aby ste tam vložili objímku. V prípade potreby môžete rúrku nafarbiť tak, aby ladila s drevenou trojnožkou.

Z medeného drôtu odstráňte izoláciu, narežeme ho na kúsky požadovanej dĺžky a vytvoríme rám lampy.

Na spájanie jednotlivých tyčí použite spájku a spájkovačku.

Rám vytvorenej konštrukcie obaľte výkresom 2 vrstvách. Ak je to žiaduce, môže byť nahradený izolónom alebo vyrobený z látky. Takto vyzerá úhľadne vnútro lampy.

Ak chcete zabrániť tomu, aby papierové tienidlo vydávalo príliš veľa svetla, môžete tam vložiť vrstvu fólie alebo pridať viac výkresu. Originálna lampa je už pripravená na použitie.

 

Zdroj: cpykami.ru

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights