back to top
sobota, 20 apríla, 2024

Doma som si vyrobila originálnu lampu na trojnožke. V obchode ju predávajú za 100 eur

Pri pohľade na štýlovú interiérovú stojacu lampu na „trojnožke“ mnohí neuhádnu, z čoho je vlastne vyrobená. Dokonale zapadne do vašej domácnosti najmä v prípade, ak preferujete moderný štýl bývania. Takúto lampu si viete vyrobiť vlastnými rukami a bez zbytočných výdavkov.

Najdrahšie časti sú 3 drevené tyče z mopu alebo metly. Mimochodom, za mopy ušetríte tak, že ich nahradíte kúskami z náradia určeného na záhradkárčenie. Pod rámom tienidla je použitý medený drôt. Okrem toho budete potrebovať: niekoľko samorezných skrutiek, malý kúsok reziva, objímku, elektrický kábel a kúsok tenkej rúrky.

Vyberte si vhodné rezivo – dosku s hrúbkou aspoň 2 cm a vyrežte z nej kruh, ktorý sa stane základom trojnožky. Diel dobre prebrúste brúsnym papierom.

Všetky 3 nohy zrežte pílkou pod miernym uhlom.

Pomocou pravítka a ceruzky nájdite stred kruhu, urobíme v ňom priechodný otvor pre objímku a vývod drôtu. Po stranách urobte 3 ďalšie otvory vrtákom vhodného priemeru, v rovnakej vzdialenosti od seba, pod miernym uhlom.

Nohy pripevnite k základni pomocou dlhých skrutiek. Drevená základňa je pripravená. V tejto fáze môže byť ošetrená špeciálnym olejom na drevo, moridlom na drevo a pokrytá lakom.

Pozdĺž rúrky urobíte niekoľko hlbokých rezov, zahnite ich tak, aby ste tam vložili objímku. V prípade potreby môžete rúrku nafarbiť tak, aby ladila s drevenou trojnožkou.

Z medeného drôtu odstráňte izoláciu, narežeme ho na kúsky požadovanej dĺžky a vytvoríme rám lampy.

Na spájanie jednotlivých tyčí použite spájku a spájkovačku.

Rám vytvorenej konštrukcie obaľte výkresom 2 vrstvách. Ak je to žiaduce, môže byť nahradený izolónom alebo vyrobený z látky. Takto vyzerá úhľadne vnútro lampy.

Ak chcete zabrániť tomu, aby papierové tienidlo vydávalo príliš veľa svetla, môžete tam vložiť vrstvu fólie alebo pridať viac výkresu. Originálna lampa je už pripravená na použitie.

 

Zdroj: cpykami.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...
spot_imgspot_img

Svetové predčasne narodené dieťa prekonalo 0% šancu na prežitie a tento rok oslávilo svoje tretie narodeniny.

Vtedy ste to ešte nevedeli, ale 6. júna 2020 sa Beth Hutchinsonová zapísala do histórie tým, že porodila predčasne narodené dieťa na svete. Táto novopečená...

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom internetu zdieľal so svojimi kolegami a tak sa mohla dostať až k nám. Otázku položili...

Žena necháva každú noc postieľku svojho dieťaťa pred vchodovými dverami. Všetkých prekvapila, keď vysvetlila dôvod tohto správania

Catherine Lucreová, matka a babička štyroch detí z Austrálie, necháva každý večer postieľku svojho dieťaťa vedľa. Takéto správanie vyvoláva u cudzích ľudí veľa otázok,...
Verified by MonsterInsights