Na liečbu nezaočkovaných sa použilo až 37,5 milióna eur z celkových 40 miliónov eur

Hrozivá štatistika Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky poukazuje na vysokú sumu, ktorú štát doposiaľ zaplatil za nezaočkovaných pacientov, ktorí kvôli koronavírusu skončili v zlom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Ministerstvo na svojom profile na sociálnej sieti zhrnulo štatistiky, s ktorými patríme medzi krajiny s najhoršou situáciou spojenou s koronavírusom.

Na Slovensku bolo od septembra do 28. novembra idenfitikovaných 300-tisíc pozitívnych ľudí, z ktorých bolo vyše 78 % nezaočkovaných. Mnohí z nezaočkovaných skončili vo vážnom stave v slovenských nemocniciach, pričom na ich liečbu bolo použitých 37,5 milióna eur. Celková suma, ktorá sa použila na liečbu nakazených Slovákov, bola 40 miliónov eur.

Znamená to teda, že až 93,67 % z vynaložených prostriedkov bolo použitých na liečbu nezaočkovaných ľudí.

Ministerstvo dodáva, že aj napriek tomu, že v nemocnici končia aj zaočkovaní pacienti, ich hospitalizácia je omnoho kratšia a menej náročná. Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky dodáva:

,,Liečba pacientov, ktorí nie sú zaočkovaní je v drvivej väčšine prípadov náročnejšia, dlhšia, vyžaduje si viac pracovných síl zdravotníkov a teda aj drahšia.“ 

 

Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Na liečbu nezaočkovaných sa použilo až 37,5 milióna eur z celkových 40 miliónov eur”