Po príchode dvojičiek na svet si musela vypočuť krutú pravdu. Takto krásne sa rozlúčila so…

Zničená mama prežila nepredstaviteľnú bolesť, keď porodila dvojičky, no o jedno dieťatko prišla.

Útechu však našla v tom, že sa o dcérku mohla dva týždne starať – dokonca ju brala na prechádzky a zoznámila ju so svojimi bratmi a sestrami.

Emma Woodhouse porodila akútnym cisárskym rezom dvojčatá – Jessicu a Bellu. Stalo sa tak v 29.týždni tehotenstva, keď sa Jessicina pupočná šnúra pretrhla v matkinej maternici. 

Bella zázračne prežila traumatický pôrod, ale Jessica sa narodila mŕtva napriek tomu, že zdravotníci 22 minút bojovali o jej život.

Vďaka chladiacej postieľke mohla mama 5 detí priviesť Jessicu domov a stráviť štrnásť dní starostlivosťou o dcérku, jej kúpaním, prechádzkami spolu s manželom Paulom. Pred kremáciou ju ešte stihli zoznámiť s ostatnými deťmi.

Emma povedala: „Od chvíle, keď sa Jessica narodila, som sa do nej zamiloval, vyzerala dokonale.

„Stráviť tých štrnásť dní s ňou a jej sestrou bolo úžasné. Chceme ľuďom ukázať, že je možné tráviť čas so svojím dieťaťom aj po tom, čo zomrie a takto si ho zapamätať.

Nemala by to byť taká tabuizovaná téma. Jej tvárička bola taká dokonalá, že som ju nechcela nechať samu. Aj keď zomrela, je to moja dcéra a chcela som s ňou tráviť toľko času, koľko sa dalo.“

27-ročná žena mala vysoko rizikové tehotenstvo, pretože má maternicu v tvare srdca, takže jej dvojčatám hrozilo, že sa narodia predčasne. Akútny pôrod však spôsobila pretrhnutá pupočná šnúra.

„Bolo úžasné zistiť, že budem mať dvojičky, vždy som ich chcela,“ spomínala.

„Štyri týždne po tom, ako som zistila, že som tehotná, som sa cítila divne, čo bolo veľmi skoro. Tehotenstvo bolo iné a celý čas som panikárila, že niečo nie je v poriadku. Počas cisárskeho rezu to bolo desivé, môjho manžela ani nepustili dnu.

Hneď nato som sa ho spýtala, či je v poriadku. Paul sa na mňa pozrel a povedal, že zachránili Bellu, ale nedokázali zachrániť Jessicu.

„Mala som pocit, že to nie je pravda a že prežívam nočnú moru. Je to najzvláštnejší pocit. Máte všetku radosť z novorodenca, ale zrazu cítite hrôzu zo straty novorodenca.“

Pár bol premiestnený do smútočného apartmánu v nemocnici, kde mohli tráviť čas s Jessicou.

„Personál bol úžasný, všetci boli špeciálne vyškolení a snažili sa nám poskytnúť čo najviac príležitostí, aby sme si s ňou vytvorili spomienky. Dali nám toľko času, koľko sme chceli.

Najstaršiemu synovi som povedala, že Bella a Jessica prišli na svet o niečo skôr, a potom som mu vysvetlila, že odišla do neba. Nahneval sa a potom ju objal, hral sa s jej rukami a nohami. Bolo to krásne.

„Neboli sme si istí ostatnými deťmi, no pôrodná asistentka povedala, aby sme ich priviedli, aby sa hrali blízko nej. Bolo to krásne, deti sa hrali a behali okolo nej, nakláňali sa k nej a pozerali sa na ňu.“

Emma a Paul vybrali pre svoje dievčatko špeciálne šaty na pohreb.  

„Umyla som jej pokožku a vlasy a bolo to ako umývanie ktoréhokoľvek iného z mojich detí,“ povedala Emma.

„Odfotili sme ju spolu s Bellou a potom si ju prišla vyzdvihnúť žena z pohrebníctva“

Pár uložil Jessiciin popol do svojej spálne a nechal odfotografovať všetky svoje deti s jej urnou.

Emma si myslí, že Jessica zomrela, aby zachránila svoju sestru Bellu. „Neprejde deň, kedy by som na ňu nemyslela,“ povedala.

„Zahŕňame ju do všetkého, čo robíme, pretože chceme zachovať jej pamiatku. Vždy, keď vidím Bellu, vidím aj Jessicu.“

 

Zdroj: thescottishsun.co.uk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Po príchode dvojičiek na svet si musela vypočuť krutú pravdu. Takto krásne sa rozlúčila so…”