Za predaj mastičiek dostane 20 rokov a dom v ktorom bývajú jeho rodičia prepadne štátu

Martin Hojsík, europoslanec z Progresívneho Slovenska, na facebooku zdieľal príspevok, v ktorom upozorňuje na nespravodlivé a neprimerané odsúdenie.

Prípad sa týka jeho známeho, pána Šípoša, ktorého Okresný Súd v Trnave odsúdil na neuveriteľných 20 rokov za mrežami.

Podľa Hojsíkových slov, jediné, čoho sa pán Šípoš dopustil, je výroba a predaj liečivých mastí z marihuany. Tie, mali byť podľa všetkého určené pre jeho rodičov, ktorí sú onkologickými pacientami.

„Pýtate sa, koľkých ľudí pán Šípoš zavraždil? Alebo koľko ton heroínu doviezla jeho mafiánska skupina z Afganistanu? Správna odpoveď je NULA.“ 

Pán Šípoš bol zadržaný už v auguste, no nikto vtedy ani len netušil, že sa jeho prípad môže zvrtnúť takýmto smerom.

Hojsík na facebooku ďalej upresnil, že súčasťou trestu je aj prepadnutie majetku. V praxi to, podľa europoslancových slov znamená, že Šípošoví rodičia (dôchodcovia) a jeho syn (tínedžer hokejista) prídu o strechu nad hlavou a skončia na ulici.

Krutý trest Trnavského súdu viacerí odcudzujú a upozorňujú na neprimerané zákony a tresty za prechovávanie marihuany. Europoslanec taktiež apeluje na viaceré politické strany a vyzýva ich, aby nespravodlivé zákony konečne zmenili.

„Keď sme boli v lete spolu s Michalom Šimečkom podporiť pána Šípoša na súde, ani vo sne nám nenapadlo, že to môže skončiť až takto zle. Toto sú konkrétne dôsledky naozaj šialených slovenských zákonov o marihuane.“ uviedol Hojsík na facebooku.

Rodina pána Šípoša ale nestráca nádej a plánuje sa obrátiť na prezidentku Slovenskej republiky. Dúfajú, že Čaputová nespravodlivo odsúdeného pána Šípoša oslobodí.

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Za predaj mastičiek dostane 20 rokov a dom v ktorom bývajú jeho rodičia prepadne štátu”