sobota, 27 júla, 2024

Dal som žene ultimátum: Buď prestane s alkoholom, alebo ju opustím

Ubehlo šesť mesiacov, čo som stretol Máriu. Mal som pocit, že to bola jediná žena, pre ktorú som bol ochotný urobiť čokoľvek. Tak som sa rozhodol, že nebudem otáľať a pozval som ju na stretnutie.

Kde inde poznáte človeka lepšie ako v bežnom živote? Je veľmi milá a veselá. Čo sa mi však nepáči, je vplyv jej priateľov.  

Má veľmi toxických kamarátov. Sú vždy pri nej a všetky peniaze míňa na večierky. Snažím sa zbaviť týchto zlých kontaktov, ale nedarí sa mi to. Keďže som neustále v práci, nemám čas vrátiť sa domov a ona už sedí v bare. Bojím sa o ňu a jej zdravie.

person near clear glass window pane and window blinds low-light photography                       unsplash

Mimochodom, moja priateľka už bola raz vydatá. Bol to práve jej bývalý muž, ktorý ju naučil piť a priviedol ju do takéhoto prostredia. Potom im to prestalo fungovať, no zvyky zostali.

Myslím, že tento hlupák zničil život mojej milovanej. Zadlžila sa kvôli nemu a nechal ju s dieťaťom, keď malo len 2 mesiace. Myslím, že keby nebolo mňa, skončila by úplne na dne. Nie je síce zlá, vie pracovať, dokáže fungovať v domácnosti, no rada si vypije.  

Ja sa neopíjam a na večierky chodím len v prípade, že sa chcem zoznámiť s blízkymi ľuďmi mojej priateľky. Nikde inde ich nenájdete. Tieto stretnutia trvali dva mesiace.

Aj s mojim železným zdravím a nervami to bolo priveľa. Došlo to až do bodu, kedy mi došla trpezlivosť. Dal som jej podmienku: buď prestane viesť takýto márnotratný život, alebo sa rozvedieme.

Myslel som, že sa mi bude so slzami v očiach ospravedlňovať, no ona len povedala, že nič necíti.

Že som dobrý priateľ, ale určite nie dokonalý chlap. Ostal som zarazený. Podala som žiadosť o rozvod. Rozhodol som sa, že bude pre nás naozaj lepšie, ak zostaneme priateľmi.

Vymazal som si jej číslo, zablokoval som ju na sociálnych sieťach a pokojne som sa začal baliť. Ostávalo už len kúpiť si lístok a ísť. Mal som to už všetko naplánované, no o dva dni neskôr začali prichádzať hovory z neznámych čísel. Nemám vo zvyku v takýchto situáciách dvíhať telefón. Tentoraz som však urobil opak. Bola to ona.

a man holds his head while sitting on a sofa                         unsplash

Povedala, že si to rozmyslela a musíme všetko napraviť. Ospravedlnila sa a povedala, že to, čo sa stalo, sa už nebude opakovať. Takmer som súhlasil, pretože som ju naozaj miloval, ale k tomu všetkému pridala niekoľko svojich podmienok. Musím sa štýlovejšie obliekať, prestať fajčiť, viac zarábať a trochu schudnúť.

Zasmial som sa, ale akceptoval som to. Nie je to nič ťažké. A čo je najdôležitejšie, kvôli nej som bol pripravený na všetko. V našom vzťahu sa naozaj všetko zmenilo.

Najmä ona. Teraz sa teší ako malá z každej pomoci alebo darčeku, ktorý jej dám. Čas plynul a dokonca som sa zoznámil s jej rodičmi.

Najprv ma prijali neutrálne, ale po krátkom rozhovore sa začali usmievať. Po čase mi to objasnili: spočiatku ma jednoducho považovali za ďalšieho darebáka.

Predtým som nemal možnosť porozprávať sa s jej rodičmi, pretože s nimi komunikovala len zriedka a nikdy ma tam nezobrala. Teraz sa však všetko zmenilo k lepšiemu.

Z času na čas ma však prepadne strach, že sa to opäť pokazí. Neviem sa zbaviť vety mojej ženy o tom, že ku mne nikdy nič necítila. Naozaj sa v jej vnútri niečo zmenilo? Máme zvláštny vzťah.

Nemám sa teraz s kým poradiť a chcel by som počuť názor nezaujatých ľudí. Oplatí sa pokračovať v tomto vzťahu? Čo si o tom myslíte?

Napíšte nám do komentárov na Facebooku!

Zdroj: poshepky.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights