Mužovi diagnostikovali rakovinu mozgu. Mal žiť iba 6 rokov, no dnes všetkých šokuje

Keď mal Michael Moyles 27 rokov, utrpel zranenie, ktoré mu úplne zmenilo život. Po verdikte lekárov, mal Michael žiť iba 6 rokov, no dnes šokuje celé svoje okolie.

Pôsobil ako kapitán vzdušných síl USA a hral basketbal za malú mestskú ligu v St. Louis. Počas zápasu sa Michael zrazil hlavou s iným hráčom, čo spôsobilo, že na 30 sekúnd stratil vedomie a dočasne sa mu paralyzovala pravá ruka.

Hoci CT vyšetrenie neukázalo žiadne vážne zranenie a lekári mu umožnili vrátiť sa domov nasledujúci večer, rozhodli sa preventívne vykonať vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Vtedy to začalo ísť z kopca.

-pilot37-

Michael Moyles

Michael Moyles

Keď sa lekári zhromaždili, všetci pozerali na obrazovku a snažili sa zistiť, čo vidia. Michael čoskoro začul znepokojujúcu frázu. „Mike, niečo sme našli.“ Čo nasledovalo potom, bol rok testov a návštev lekára, kým Michael konečne nepočul svoju diagnózu – astrocytóm. Bola to rakovina mozgu.

Spomínajúc si na trýznivý čas diagnózy, Michael poznamenáva, že to bol aj čas, keď požiadal o ruku svoju vtedajšiu priateľku Angie. ,,Prijatím návrhu zdravého, mladého, silného a nádejného dôstojníka letectva sa teraz ocitla zasnúbená s nevyliečiteľne chorým pacientom s rakovinou,“ vysvetľuje. Vzali sa šesť mesiacov po vyslovení jeho diagnózy.

Michael Moyles

Napriek tomu, že mal po svojom boku životnú lásku, prognózy boli pochmúrne. Lekári odhadovali, že mu zostáva 6 alebo 8 rokov života. Ale to bolo pred 20 rokmi a Michael je stále tu.

28. apríla 2001, na svoje prvé výročie svadby, podstúpil Michael prvú operáciu. Doktor Keith Black a jeho špičkový tím neurochirurgov, mu odstránili 2,8 cm nádoru z pravého predného laloku. Podľa Michaela, hoci pravý predný lalok je primárne zodpovedný za pamäť, osobnosť a jazyk, Michael nezaznamenal žiadne významné zmeny a v priebehu nasledujúcich 6 mesiacov sa zotavil.

Bol v remisii 4 roky, keď kontrolné vyšetrenie na jar 2005 ukázalo, že rakovina je späť. Absolvoval podobný zákrok ešte raz, ale keďže sa nádory opakovali, lekári mu odporučili chemoterapiu. „Toto slovo zasiahne každého človeka a ja som nebol výnimkou,“ dodal Michael.

Michael Moyles

Nasledovali mesiace chemoterapie, kým Michael nezistil, že cvičenie, najmä beh, mu pomáha cítiť sa lepšie. Čoskoro bežal svoj prvý maratón, a to všetko počas chemoterapie. Po ukončení liečby sa však rakovina vrátila, preto sa onkológovia rozhodli pokračovať v chemo. Počas nasledujúcich 10 mesiacov Michael pokračoval v chemoterapii, zabehol ďalšie dva maratóny a narodila sa mu dcéra. Napriek všetkému jeho boju sa však rakovina stala odolnou voči liečbe a Mike nemal inú možnosť, len ísť na ďalšiu operáciu.

Michael Moyles

Cesta, ktorá nasledovala, nebola jednoduchá. Michael čelil množstvu zdravotných komplikácií, ktoré vyústili do odstránenia kúska jeho lebky. Chemo, chirurgia a ožarovanie, to všetko držalo rakovinu na uzde, a to umožnilo Michaelovi bojovať o ďalší deň. Začal znova behať a nakoniec vytvoril „Tím Michael Moyles“. „Môj švagor Clint Janson a ja sme založili tím v roku 2008 a do roku 2012 sme vyzbierali takmer 100 000 dolárov prostredníctvom motivačných prejavov, tichých aukcií a množstva iných aktivít,“ vysvetľuje Mike.

Michael Moyles

Nedávno sa Michaelov synovec, Søren Janson, podelil o svoj príbeh na Reddite, kde vzbudil pozornosť a jeho príspevok získal 17 000 lajkov a 721 komentárov. ,,Podľa môjho názoru je najlepšou vlastnosťou jeho nehynúca viera, vytrvalosť a absolútne odmietanie sa vzdať,“ uviedol Søren.

Michael Moyles
Zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Mužovi diagnostikovali rakovinu mozgu. Mal žiť iba 6 rokov, no dnes všetkých šokuje”