sobota, 27 júla, 2024

Tohto kocúra si nikto nechcel adoptovať. O pár dní mu toto zmenilo život

V ruskom meste Salsk žije nezvyčajný kocúr menom Fedya, ktorú už pozná takmer celý svet. Za všetko môže jeho vrodená črta – večne prekvapený vzhľad tváre. Je veľmi charizmatický a šarmantný. Tento príbeh však nie je len o ňom, ale aj o tom, ako láskavosť, ústretovosť a starostlivosť o druhých robia tento svet lepším.

Hrdina tohto článku, ktorý sa narodil v drsných podmienkach na ulici, s kopou chorôb a zdeformovanou tvárou, mal minimálne šance na prežitie. Ale nie nulové! Jeho matka všemožne bojovala za blaho svojich potomkov. Pravda, bola v týchto veciach neskúsená. Často ťahala mačiatka cez vysoké ploty, čo viedlo k početným pádom.

https://www.instagram.com/p/CGZbfwSlU4W/

Všímavá obyvateľka Natalya sa rozhodla ukryť mačaciu rodinu. Práve na jej dvore „ubytovala“ túlavá mačka svoje mačiatka. Našťastie sa ukázalo, že žena je majiteľkou veľkého a láskavého srdca. Nielenže im dovolila zostať u nej, ale ujala sa aj liečby kocúra. Bol veľmi slabý, zle sa orientoval v priestore a citeľne zaostával vo vývoji od jeho sestry Lisy.

„Fedya sa ani nevedel dostať do misky: pretočil ju a až potom začal jesť zo zeme.“ uviedla Natalya na svojom blogu.

https://www.instagram.com/p/CXx4NfBomW6/

Nová rodina

Netrvalo dlho a matka oboch mačiatok odišla rovnako nečakane, ako sa objavila. Nie však do susedných ulíc, ale, ako žena hovorí, „do dúhy“. V nebi sa už nemusela báť o osud svojich detí. Jej zdravú dcérku Lisu takmer okamžite odovzdali do dobrých rúk. Na druhej strane Fedya zostal s Natalyinou rodinou, pretože neexistovali ľudia, ktorí by boli ochotní vychovávať choré mačiatko.

Pomoc prišla z miesta, kde to nikto nečakal. Začala sa o neho starať susedov kocúr s menom Krásavček, ktorá mu vlastne nahradila matku. Odvtedy sú neoddeliteľní.

„Všetky Fedyove pouličné a domáce aktivity prebiehajú pod prísnym dohľadom jeho staršieho brata. Krásavček z neho doslova nespúšťa oči. A predtým, ako nám odovzdá Fedyu, ho dôkladne pooblizuje,“ hovorí Natalya.

https://www.instagram.com/p/CW8bq0LoCab/

Ako teraz žije Fedya

Počas dvoch rokov strávených v rodine sa kocúrovi podarilo výrazne pribrať a opeknieť. Vďaka láske a starostlivosti adoptívnych „rodičov“ a staršieho nevlastného brata napokon vyzdravel. Teraz žije obyčajným mačacím životom: dlho leží v pelechu, miluje jedenie a má vždy dobrú náladu.

Kocúr je dnes známy nielen v Rusku, ale aj ďaleko za jeho hranicami. Píšu o ňom také významné publikácie ako The Mirror a Daily Mail a televízie uverejňujú príbehy v Japonsku, Nemecku a Spojenom kráľovstve.

https://www.instagram.com/p/CHexyGyL8gA/

Mimochodom, stále zostáva záhadou, čo spôsobilo jeho nezvyčajný vzhľad: či je to genetická vlastnosť, alebo výsledok mnohých pádov z výšky v mladom veku.

„Pre nás je to obyčajný kocúr s jedinečnou tvárou, nič viac. Samozrejme, sme radi, že si ho obľúbilo toľko ľudí,“ hovorí spokojná majiteľka.

Dokázal si charizmatický kocúr získať vaše srdce?

 

Zdroj: ofigenno.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights