Žena s pätorčatami zostala sama po tom, čo ju opustil manžel. Takto sa chopila príležitosti

Ako sa vám ľudia, od ktorých očakávate najväčšiu podporu, otočia chrbtom?

Hrdinka tohto príbehu, Oksana, žila v šťastnom manželstve so svojím manželom Andrijom. Vychovali dcéru, ktorá chcela mať brata. Pár sa s týmto dôležitým životným krokom neponáhľal, ale po druhom dieťati obaja túžili. Až sa to nakoniec podarilo.

Muž sa z tejto správy najskôr veľmi tešil, ich dostal nový zmysel. Netrvalo to však dlho. Všetko sa zmenilo po prvom ultrazvuku, na ktorom sa objavilo 5 detí. Dvojica týmto výsledkom neverila a rozhodla sa ísť na ďalšie vyšetrenie, ktorá by potvrdila ultrazvuk. Výsledky ukázali, že je to skutočne tak.

Neskôr sa po meste, kde žijú, rozšírili správy o žene, ktorá je tehotná s piatimi deťmi. Vynosiť toľko detí nie je nič jednoduché. Okrem náročného tehotenstva a pôrodu pre samotnú matku hrozilo aj to, že niektoré embryá začnú prijímať potravu od iných. To by mohlo mať vážne následky čo sa týka priebehu tehotenstva.

Lekári preto navrhli odstránenie jedného embrya, aby neriskovali normálny vývoj ďalších.

Žena zákrok bez váhania odmietla. Bola presvedčená, že ak jej Boh dal päť detí, nemá právo rozhodovať o tom, ktoré z nich bude žiť a ktoré nie.

Muž to prežíval pomerne ťažko. Nevedel, ako budú vychovávať päť detí a tak sa rozhodol opustiť svoju manželku. Neskôr sa vrátil so sľubom, že nikdy neodíde a bude jej vo všetkom pomáhať. Rodinná idylka však ani po tom netrvala dlho.

Narodenie detí vyvolalo medzi ľuďmi rozruch a miestne úrady im pridelili 6-izbový byt.

Päť novorodencov Oksane zaberalo všetok jej čas a energiu, takmer nespala a neustále sa starala o bábätká. Celý ten čas bol Sergej so svojou manželkou a snažil sa jej pomôcť zo všetkých síl. Ako sa dalo čakať, muž bol dlhšie preč a netrvalo dlho, kým sa vrátil k svojmu obvyklému životu: spal celú noc, hral počítačové hry, chodil s kamarátmi von. Je ťažké si predstaviť, ako sa Oksana musela som všetkým vyrovnávať!  

Nemohla si dovoliť taký luxus a prakticky prestala v noci spať. Žena, ktorá práve porodila, nemala vôbec žiadny voľný čas. Predstavte si tú záťaž, ktorú musela prežívať. Každé dieťa si predsa vyžaduje osobitnú pozornosť a individuálny prístup 24 hodín denne.

Hoci to žena nemala ľahké, o svojom rozhodnutí odísť od muža ani raz nezapochybovala.

Manžel bol jednoducho slaboch a o šesť mesiacov rodinu opustil. Dal jasne najavo, že tentoraz sa nevráti. Muž neskôr požiadal o rozvod s tým, že nie je schopný finančne podporovať svoje deti, pretože je zranený. Sklamanie, keď vás muž, ktorý bol životnou oporou, len tak potichu opúšťa so všetkými problémami a starosťami, sa nedá nijako opísať. Rozhodol sa teda utiecť pred zodpovednosťou. Čo je však najzarážajúcejšie: neprišiel ani len navštívit svoje deti.

Napriek takýmto problémom sa Oksana sama stará o deti. Len zriedka odpočíva a venuje všetok svoj čas ich výchove. Dobrí ľudia jej venovali rodinný mikrobus, ktorým denne vozí do škôlky. Predtým sa jej ešte podarilo nájsť si čas na to, aby si urobila vodičský preukaz.  

Obyvatelia mesta taktiež založili charitatívny fond na podporu tejto slobodnej matky.

Dnes už však Oksana nepotrebuje žiadnu pomoc. Stala sa populárnou blogerkou na internete, kde hovorí o všetkých svojich skúsenostiach z materského života.

Veríme, že Oksana aj naďalej zostane takou silnou a odvážnou ženou. Koniec koncov, má neuveriteľnú podporu – šesť úžasných detí a ľudí, ktorí jej počas ťažkých chvíľ vždy s ochotou pomohli.

 

Zdroj: poshepky.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Žena s pätorčatami zostala sama po tom, čo ju opustil manžel. Takto sa chopila príležitosti”