Zvrat vo vyšetrovaní prípadu z Miloslavova. Policajti vraj pochybili

Prípad z Miloslavova vám predstavovať určite nemusíme. Takmer všetci Slováci počuli a dobitom opitom 11-ročnom dievčati, ktoré opili, vyzliekli, dobili a natočili na videá jej „kamaráti“.

O to, aby bol prípad podrobne vyriešený sa okrem rodiny poškodenej snaží takmer celé Slovenko. Aktuálne však na svetlo svetla vyšli informácie, podľa ktorých mala polícia urobiť hneď niekoľko závažných chýb.

Podľa viacerých ľudí vraj polícia nepostupovala správne, nakoľko fotografie poranenej maloletej obete boli vytvorené až niekoľko dní po incidente a dokonca aj to len kvôli tomu, že bol prípad prevzatý krajskou kriminálkou.

V tomto prípade sa vedú trestné stíhania pre lúpež, výtržníctvo a ublíženie na zdraví. 

Idencident sa stal 2. januára v opustenej budove Miloslavova, ktorú navštevujú deti pod zámienkou zábavy. Podľa polície tam chodia piť a niektorí dokonca drogovať. Krátko po tom, čo 11-ročné dievča dobili kamaráti kvôli tomu, že im vraj vyliala kofolu, jedna zo svedkýň zavolala záchranku.

Už niekoľko hodín po tom, čo sa incident stal, sa prípad začal riešiť prostredníctvom policajtov z okresného riaditeľstva v Senci, ktorí mali podľa policajných postupov zabezpečiť miesto činu, vytvoriť fotodokumentáciu a zaistiť stopy. Následne, 5 dní po incidente, prebrala prípad krajská kriminálka.

Lucia Kurilovská, rektorka policajnej akadémie, sa k prípadu vyjadrila: ,,Všetky stopy sa majú zabezpečiť, hneď ako je to možné, čiže hneď, keď sa o tom polícia dozvedela, mala konať.

Už aj z laického pohľadu po niekoľkých dňoch stopy násilia vyzerajú inak, ako priamo vtedy, keď sa ten skutok stal.“ Kľúčovým môžu byť získané biologické či daktyloskopické stopy z oblečenia obete. Nie je však jasné, či sa takéto stopy vôbec odobrali. Jedna zo svedkýň prezradila:

„Ja som tým policajtom naznačovala, nech nám dajú fúkať, lebo som sa to bála pred nimi povedať, ale tí policajti nám aj tak nedali fúkať, aj vodku som im položila tak, aby ju videli, oni ju len rozliali.“ O prípade sa malo rokovať aj na mimoriadnom výbore v NR SR. Výboru sa mal zúčastniť aj viceprezident policajného zboru, viceprezident krajského riaditeľstva z Bratislavy a minister vnútra.

Zdroj: tvnoviny.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zvrat vo vyšetrovaní prípadu z Miloslavova. Policajti vraj pochybili”