Psík sa teší z nového života po tom, čo mu vyoperujú 7-kilogramový nádoru

V čase, keď sa dostanú do útulkov, mnoho psov vyzerá dosť nezdravo, zmätene a vystrašene. Tak to bolo aj v prípade psíka Holdena, ktorý skončil v miestnom útulku pre zvieratá v Gruzínsku.

Tento konkrétny pes však nedovolil, aby ťažká minulosť ovplyvnila jeho budúcnosť, takže v priebehu niekoľkých dní sa Holden zmenil na úplne nového psíka. Stal sa obľúbencom personálu a každý sa tešil na bozky, ktoré s ľuďmi vo svojom okolí zdieľal.

www.boreddaddy.com

Jeho príbeh je o tom, že by sme sa nikdy nemali vzdávať a je dokonalou pripomienkou toho, že by sme sa mali vždy snažiť, bez ohľadu na to, aký drsný osud nás postretol.

Hoci bol Holden dosť vystrašený z nového prostredia, pokúsil sa dostať ku ktorejkoľvek miske s jedlom. Bol vyhladovaný a vážil len 11 kilogramov, čo bolo asi 7 kilogramov pod normálnu váhu pre psa jeho druhu.

Holdena zadržala polícia pri drogovej razii v dome jeho majiteľov. Bol veľmi zanedbaný a bolo zrejmé, že nemal ani potuchy, aké to je, keď je milovaný alebo keď sa o neho niekto stará. Žiaľ, útulok, ktorý ho prijal, bol už preplnený, a tak úbohé zviera ostalo zabalené v deke v čakárni.

Zamestnanci sa našťastie viac než horlivo snažili, aby mu našli nový domov. Na sociálnych sieťach šírili jeho príbeh. Pri kontrole veterinár zistil niečo naozaj hrozné. V Holdenovom tele bolo niečo, čo ho pomaly zabíjalo. Zistilo sa, že mal 7-kilový nádor, ktorý museli čo najskôr operovať.

www.boreddaddy.com

Operácia by pre Holdena znamenala opäť prejsť traumou, no zázračne to nezabránilo žiariť jeho živej osobnosti. Napriek bolesti a neschopnosti poriadne sa najesť, Holden kýval chvostom vždy, keď videl človeka.

Druhým dôležitým krokom k lepšiemu životu po úspešnej operácii bolo, že sa Holden dostal z preplneného útulku. Bola to Melissa Lentz, ktorá súhlasila s podporou Holdena až do úplného uzdravenia. Táto žena je skúsená pestúnka pre vystrašené psíky.

Vo svojom novom domove, sa začal Holden stretávať s Melissinou dcérou a zvyškom šteniatok, o ktoré sa starala. Začal pravidelne jesť a jeho vôľa žiť bola silnejšia ako kedykoľvek predtým. Melissa robí všetko pre to, aby priviedla Holdena späť k úplnému uzdraveniu. Všetkých informuje o jeho stave zdieľaním jeho fotografií a videí na Facebooku.

www.boreddaddy.com

Dúfajme, že tí správni ľudia v Holdenovi spoznajú svojho nového maznáčika, ktorého budú nekonečne milovať a on si nájde svoj vysnívaný domov. Jeho pozitívny pohľad na život je inšpiratívny a prajeme mu len to najlepšie!

Zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Psík sa teší z nového života po tom, čo mu vyoperujú 7-kilogramový nádoru”