sobota, 27 júla, 2024

Starenka do svojho bytu 21 rokov nikoho nepustila. Keď susedka zistila dôvod, zostala v šoku.

V dnešnej dobe sú starší ľudia často zanedbávaní a zabudnutí nielen zo strany vlády a politikov, ale aj ich príbuzných a susedov. Mnohí seniori vedú ťažký a osamelý život, keďže nablízku nie je nikto, kto by ich utešil a podal im pomocnú ruku.

Príbeh o 39-ročnej žene Lucy Ashenovej a jej staršej susedke by si mal každý prečítať, zamyslieť sa nad ním a zdieľať ho. Dokonale ilustruje rozdiel, ktorý môžete dosiahnuť, keď si nájdete čas na starších ľudí.

Matka troch detí Lucy Ashen žije 21 rokov v tom istom bytovom dome v Londýne v Anglicku. V priebehu rokov sa snažila spoznať svojich susedov, ale jedna z nich, staršia žena, si držala odstup a nikoho nepustila do svojho bytu. Lucy však vedela, že jej susedka má problémy s duševným zdravím a nemá nikoho, kto by sa o ňu postaral, a tak sa stále snažila žene pomôcť, aj keď o to nikdy nepožiadala.

www.facebook.com

Lucy sa niekoľko rokov snažila získať dôveru ženy. Jedného dňa na jeseň, jej žena konečne otvorila dvere a vpustila Lucy dnu. Nikdy sa však nemohla pripraviť na to, aké zlé to v skutočnosti bude. „Nikdy nezabudnem na to, čo som videla, keď ma konečne pustila dnu! Bolo to hrozné!“  Žena žila v takej špine a biede, že to Lucy len ťažko dokázala opísať. Nábytok bol plný dier, podlahy a steny boli pokryté špinou a škvrnami. Chladnička bola až na pár vecí prázdna a všetky šaty mala roztrhané.

www.facebook.com

Žena sa nesprchovala 13 rokov a spala na špinavom matraci na podlahe. Lucy je presvedčená, že nikto si nezaslúži takto žiť a vedela, že musí zasiahnuť. So 14-ročnou dcérou sa okamžite pustili do práce. Trvalo im to celkovo 60 hodín, kým vyhodili všetok starodávny nábytok a dostali byt späť do prijateľného stavu.

www.facebook.com

Lucy sa obrátila aj na Facebook, kde napísala o situácii ženy a vytvorila zoznam vecí, ktoré žena potrebovala. „Nevedela som ani vo sne, čo bude nasledovať! Odozva bola ohromujúca!“ napísala Lucy na Facebooku.

www.facebook.com

Ľudia ponúkli pomoc a darovali najrôznejšie veci. Za jeden deň ľudia darovali 80% vecí na zozname! Vďaka láskavosti, štedrosti Lucy, jej dcéry a mnohých neznámych ľudí sa všetko zmenilo. Žena mala za chvíľu čistú a pohodlnú posteľ na spanie, krásny nábytok, nové oblečenie a dobre zásobenú chladničku. Najdôležitejšie však bolo, že mala spoločnosť.

www.facebook.com

„Zachránili sme ju pred osamelým a ponižujúcim životom, bola jej vrátená jej dôstojnosť a ja chcem, aby zvyšok života prežila v pohodlí a obklopená láskou,“ napísala Lucy na Facebooku.

www.facebook.com

Je to úžasný príklad ľudskosti v celej svojej kráse a príklad obrovského rozdielu, ktorý môžeme dosiahnuť, keď zakročíme a pomôžeme starším ľuďom.

Zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights