Štátne PCR testy už dosiahli kapacitný strop! Po novom sa na ne už nedostane každý!

Štátne PCR testy už nebudú prístupné pre všetkých. Počet vykonaných testov dosahuje kapacitný strop. Ako náhrada by mohli slúžiť testy AG, tie, však kvôli nižšej citlivosti, nemusia byť vždy správne.

O probléme ako prvý informoval portál TV Noviny, ktorí uviedol, že viacerým ľuďom, žiadosť o vykonanie testu jednoducho zamietli. Uchádzačom o test mala, podľa všetkého, prísť SMS správa, ktorá ako alternatívu uvádza súkromné laboratória alebo antigénové testy.

Vykonanie antigénového testu však stojí až okolo 40 eur a súkromné laboratória, taktiež dosahujú maximálnu možnú kapacitu. Za minulý týždeň bolo vykonaných viac ako 36-tisíc testov, čo presahuje možnosti štátu.

NCZI informuje, že nedostatok závisí predovšetkým od regiónov. V niektorých je problém s MOMkami inde zlyhávajú laboratória.

Ministerstvo sa však už problémom zaoberá a v priebehu tohto týždňa plánuje navýšiť kapacity slinných aj LAMP testov.

zdroj: TV Noviny

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Štátne PCR testy už dosiahli kapacitný strop! Po novom sa na ne už nedostane každý!”