sobota, 27 júla, 2024

Tŕnistý život herca Mela Gibsona. Antisemitské prejavy a podvádzanie, no to nie je všetko

3. januára oslávil herec Mel Gibson svoje 66. narodeniny. Možno ho zaradiť k hlavným filmovým hviezdam 80. a 90. Rokov. Mnoho filmov, ktorých bol súčasťou, sa stalo filmovou klasikou. Na vrchole slávy však takmer prišiel o všetko, ale aj napriek tomu sa dokázal vrátiť na veľké obrazovky. Ako prebiehala jeho kariéra?

https://www.instagram.com/p/CYTWY0ksAJX/

Detstvo a nečakaný osud

Rodičia budúceho herca boli Íri a samotný Mal bol šiestym dieťaťom z jedenástich. Keď vypukla vojna vo Vietname, jeho otec sa rozhodol presťahovať rodinu do Austrálie, aby sa nemuseli podieľať na masakre. Mel vyštudoval katolícku školu, potom verejnú a chcel sa stať novinárom, no potom zasiahol osud.

Jeho sestra, ktorá v mene Mela odovzdala dokumenty Národnému inštitútu múzických umení v Sydney. A hoci Mel nikdy nesníval o javisku, rozhodol sa predsa len ísť na konkurz. Zaujímavé je, že deň predtým sa pobil v bare a v mnohých ohľadoch práve jeho vzhľad sa stal vstupenkou do sveta umenia.

https://www.instagram.com/p/CVLg9w9sm4x/

Šialený Max a začiatok kariéry

Netrvalo dlho a čoskoro sa dostal na pódiá aj na obrazovky televízorov. V roku 1977 sa však Mel opäť dostal do bitky a hneď potom odišiel na kasting do filmu Šialený Max. Talentovaný herec sa okamžite zapáčil Georgeovi Millerovi a ten bez váhania zveril rolu Gibsonovi.

Uvedená snímka sa stala najlepšie zarábajúcim austrálskym filmom a zarobil viac ako 100 miliónov dolárov. Mel vďaka nemu získal obrovskú popularitu a netrvalo dlho, čo film získal kultový status. Prirodzene, pokračovanie na seba nenechalo dlho čakať. Potom už bol Mel nezastaviteľný, hoci preferoval historické drámy.

Mel Gibson ako režisér

Po troch Šialených Maxoch a super populárnej Smrtonosnej zbrani sa zdalo, že už sa nedá ísť vyššie.  Gibson však svojich fanúšikov prekvapil. Herec sa najskôr dvakrát pokúsil o réžiu. A ak bol Muž bez tváre dobrý film, potom sa Statočné srdce stalo ďalším kultovým filmom Gibsona.

https://www.instagram.com/p/CXFJ3TjNvL8/

Potom si Mel nečakane zahral vo filme Po čom ženy túžia a ukázal, že má aj komediálny talent. V roku 2004 vydal kontroverzný film Umučenie Krista, ktorý rozpráva o posledných 12 hodinách Ježišovho života. Napriek kritike film osobne schválil pápež Ján Pavol II.

Vyvrheľ

Celú kariéru Gibsona prenasledoval jeden problém – alkoholizmus. V roku 2006 bol herec opäť zadržaný za jazdu pod vplyvom alkoholu. V tomto prípade však pri zatýkaní herec vykrikoval rôzne antisemitské výroky, za ktoré ho odsúdili kolegovia a fanúšikovia. Následne Gibson viac ako raz prekvapil verejnosť svojimi názormi a prezentoval neznášanlivosť voči istým náboženstvám.

Postupne sa čoraz viac agentúr a štúdií rozhodlo prerušiť zmluvy s hercom. Netrvalo dlho a len za pár mesiacov sa zmenil z hviezdy na vyvrheľa. Len štyri filmy za 10 rokov! V roku 2016 sa však triumfálne vrátil do kín, keď zrežíroval Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu, snímku, ktorá dokonca získala Oscara.

https://www.instagram.com/p/CQZBM_2H8TC/

Osobný život

O osobnom živote herca nemožno nehovoriť, pretože ovplyvnil aj jeho kariéru. Gibson sa oženil s Robin Moore v roku 1980 a počas dlhých rokov manželstva pár splodil sedem detí. Mel a Robin boli často označovaní za ideálny hollywoodsky pár, až kým sa v roku 2009 neukázalo, že spolu už tri roky nežijú. Manželka bola unavená z neustálej nevery a rozhodla sa podať žiadosť o rozvod. Poslednou kvapkou bolo vystúpenie Mela na verejnosti so svojou milenkou Oksanou Grigorievou.

Hoci spolu mali dieťa, nepodarilo sa im vytvoriť rodinu. Veľmi skoro sa pár začal súdiť o právo vychovávať dieťa a čoskoro herečke diagnostikovali otras mozgu, z ktorého obvinili Gibsona. Zdalo sa, že to bol posledný klinec a mnohí čakali, že herca čaká už len zabudnutie. Ako však vieme, Gibsonovi sa podarilo vrátiť svoj život do starých koľají.

https://www.instagram.com/p/CVai_KoMS7Y/

Rozhodol sa vziať svoj život do vlastných rúk, je opäť žiadaný a horí túžbou tvoriť. Okrem toho sa hovorí, že z herca sa stal príkladný rodinný muž. Hercova kariéra začala náhodou, rýchlo vyvrcholila a rovnako rýchlo skončila. Napriek všetkému sa mu podarilo opäť získať priazeň osudu. Teraz jeho fanúšikovia opäť túžia po nových filmoch, v ktorých sa objaví buď ako herec alebo režisér.

 

Zdroj: ofigenno.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights