sobota, 27 júla, 2024

Absurdný nápad Rusov. Po vylúčení si zorganizujú vlastnú paralympiádu. Štartujú dve krajiny

Po ruskom vpáde na Ukrajinu, bolo Rusko vylúčené takmer zo všetkých športových podujatí. Sankcie zasiahli dokonca aj paralympionikov, ktorí nemôžu štartovať na olympijských hrách v Pekingu. 

Úrady v Moskve však mali absurdný nápad zorganizovať vlastnú súťaž. Budúci týždeň si v Chanty-Mansijsku zmerajú sily paralympiády z Ruska a Bieloruska.

Agresiu Ruska voči Ukrajine jednoznačne odsúdil aj svet športu. Drvivá väčšina športovcov z Ruska, ale aj Bieloruska, bolia stiahnutá z takmer všetkých súťaží a na ďalších sa nemôžu zúčastniť.

Sankcie pocítili aj paralympionici z týchto krajín. 4. marca sa začali paralympijské hry v Pekingu a deň pred otváracím ceremoniálom Medzinárodný paralympijský výbor rozhodol o vylúčení Ruska a Bieloruska zo súťaže.

Ruské úrady však našli spôsob, ako tieto sankcie obísť. Vo štvrtok bolo oficiálne potvrdené, že nápad, ktorý sa objavil pred pár dňami, bude zrealizovaný. Rusko zorganizuje vlastné paralympijské hry.

Podpredseda vlády Ruskej federácie Dmitrij Černyšenko vo štvrtok oznámil, že podujatie sa bude konať budúci týždeň a súťažiaci budú súťažiť v Chanty-Mansijsku pod heslom: „Sme spolu. Šport“. Súťaž potrvá od 18. do 21. marca.

– Región má všetku potrebnú športovú a komunálnu infraštruktúru, ktorá spĺňa medzinárodné štandardy. Podnebie v tomto období je priaznivé aj pre konkurenciu. 

Paralympiáda je pýchou Ruska a my urobíme všetko pre to, aby si športovci aj fanúšikovia užili tieto hry a boli hrdí na našu krajinu – cituje politik ruskú tlačovú agentúru TASS.

Na ruských hrách sa zúčastnia len dve krajiny

Pretekári budú súťažiť v šiestich disciplínach: beh na lyžiach, curling, biatlon, snowboarding, alpské lyžovanie a ľadový hokej v sede. Okrem Rusov ohlásili štarty aj Bielorusi.

– Pripravenosť potvrdili aj bieloruskí športovci, ktorí sa zúčastnia hier: „Sme spolu. Šport“. Je to potvrdenie, že šport spája a inšpiruje, že ťažké situácie nás len stimulujú k vytváraniu nových podujatí, ktoré upútajú pozornosť športovej verejnosti, ale aj všetkých našich fanúšikov, povedal TASS predseda ruského paralympijského výboru Paweł Rożkow.

zdroj. fakt.pl

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights