sobota, 27 júla, 2024

Ľudia si robia srandu z ochorenia ich dcéry. RODIČIA IM POSIELAJÚ TENTO ODKAZ

Každý budúci rodič si želá, aby sa jeho malý uzlíček radosti narodil zdravý a mal šťastné detstvo. Bohužiaľ, Paul a Rebecca Callaghanovci také šťastie nemali.

Ich dcéra mala v maternici problémy a musela prísť na svet predčasne. Žiaľ, ani lekári, ani rodičia nevedeli o závažnosti zdravotného stavu bábätka, až kým neuzrelo svetlo sveta.

Malá Matilda si toho počas svojho života prežila mnoho a stále bojuje. Je to však jedno odvážne dievčatko, ktoré má po svojom boku milujúcich rodičov.

Keď sa narodila, lekári si všimli, že jej tvár je pokrytá tmavomodrými a červenými škvrnami. Spočiatku si mysleli, že to boli len modriny, ktoré sa objavili počas pôrodu, ale nebolo to tak. Ich vzhľad bol oveľa vážnejší a bolo vidieť, že škvrny nemiznú.

Počas prvých dní musela Matilda podstúpiť rôzne operácie. Dvakrát dokonca prestala dýchať a zdravotníci ju museli oživovať. Nakoniec sa dozvedeli, že stopy na jej tvári sú výsledkom tracheálnej pažerákovej fistuly (TOF) a Sturge-Weberovho syndrómu. Tento syndróm je neurologická porucha charakterizovaná výraznými škvrnami na čele, pokožke hlavy alebo okolo oka, ktoré sú spôsobené nadmerným množstvom kapilár blízko povrchu kože.

To spôsobovalo, že Matilda mala glaukóm, záchvaty, slabosť na ľavej strane tela a poruchy učenia.

Aby sa škvrny nerozšírili a nezasiahli mozog či iné orgány, museli ich liečiť laserom.

Ošetrenia musí podstupovať až do svojich 16 rokov. Škvrny miznú asi po troch týždňoch, ale keďže sa liečia laserom každé dva mesiace, jej tvár je väčšinu času pokrytá bodkami.

Kedykoľvek je vonku so svojimi rodičmi, ľudia na ňu zízajú, čo spôsobuje, že sa cítia nepríjemne. Mnohí si pravdepodobne myslia, že Matilda je fyzicky týraná.

Trhá im to srdce vždy, keď si ľudia robia srandu z ich dcéry. Vedia, že je príliš mladá na to, aby si uvedomovala svoj stav, ale obávajú sa, že jej sebavedomie bude naštrbené, keď bude staršia.

Matildin otec chce, aby ľudia poznali pravdu o tom, prečo jeho dcéra takto vyzerá a hovorí: „Len vidia, čo je pred nimi, a robia unáhlené závery. Prial by som si, aby nevideli len tieto škvrny a pozreli sa na to, aký to je anjelik.“

Matilda nedokáže sama chodiť a má problémy s komunikáciou, no jej rodičia robia všetko pre to, aby jej zabezpečili ten najlepší život, aký môže mať. Nekonečne ju milujú a vždy budú odhodlaní za ňu bojovať.

 

Zdroj: boreddaddy.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights