Matky z Ukrajiny píšu svojim deťom na chrbty osobné údaje v prípade. Dôvod vás šokuje

Ustráchaný ukrajinský rodič nakreslil kontaktné informácie rodinných príslušníkov na svoje dieťa pre prípad, že by rodičia zomreli.

Aleksandra Makoová zverejnila fotografiu, ktorá ukazuje, ako bol chrbát jej dcéry Vera posiaty informáciami, ako je jej dátum narodenia a mená niektorých jej príbuzných.

Srdcervúca fotografia ilustruje realitu života uprostred vojny a to, ako si niektorí rodičia uvedomujú, že to možno neprežijú.

„Toto je Vera v prvý deň vojny. Písala som to s trasúcimi sa rukami. Ale prečo vám to hovorím? Asi viete, aké to je zobudiť sa na ohlušujúce a silné zvuky výbuchov, ktoré možno počuť na desiatky kilometrov.“

33-ročná umelkyňa vysvetlila, že je to jej dvojročné dieťa, „ak by sa nám niečo stalo a niekto by ju ju našiel živú.“

„Dokonca mi hlavou prebleskla šialená myšlienka: Prečo som jej to tam nevytetovala?“ povedala.

Umelkyňa a jej dcéra úspešne utiekli pred ruským bombardovaním a teraz sú v bezpečí vo Francúzsku.

„Ukrajinské matky píšu kontaktné informácie  na telá svojich detí pre prípad, že by boli zabité a dieťa prežilo,“ povedala kyjevská novinárka Anastasia Lapatinová, ktorá zároveň kritizovala, že európske štáty aj napriek tomu stále diskutujú o dodávkach plynu. 

Toto je jeden z mnohých príbehov brutálnej reality, ktorej Ukrajinci čelia počas ruskej invázie.

 

Zdroj: ladbible.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Matky z Ukrajiny píšu svojim deťom na chrbty osobné údaje v prípade. Dôvod vás šokuje”