sobota, 27 júla, 2024

Nikto nechápal, prečo chodí s postihnutým mužom. MALA ALE PRIRPAVENÚ úžasnú odpoveď

Prečo by chcel niekto chodiť s niekým kto je postihnutý? Je takýto človek, vari menej hodným lásky? Túto otázku si kládla žena, ktorá sa zaľúbila do zdravotne postihnutého muža.

Randenie je ťažké. Nájsť pravú lásku je ešte ťažšie. Pred pandémiou v roku 2020 som chodila na rande s mužmi, ktorých som stretla v rôznych zoznamovacích aplikáciách.

Nedávno som sa presťahovala späť do svojho rodného mesta, aby som si dokončila postgraduálne štúdium. Rok predtým, v roku 2019, som ukončila vzťah po 2 a pol roku a odvtedy som slobodná. Iste, bola som na niekoľkých rande, ale žiadne z nich nevyšlo.

V roku 2018 som videla video o mužovi menom Jason, ktorý hľadal lásku.

Bol pekný, dobrodružný a vyzeral ako zábavný chlapík. Bol odo mňa o 10 rokov starší, ale podľa mňa na veku vo vzťahu veľmi nezáleží, keď už prekročíte určitý vek. Jeho sestry mu nakrútili video, aby mu našli partnerku.

Randenie bolo pre Jasona ešte ťažšie, pretože bol zdravotne postihnutý. Jason sa narodil ako zdravé dieťa, no zdravotné komplikácie mu spôsobili poruchu sluchu a detskú mozgovú obrnu. Ak si myslíte, že randenie je ťažké, predstavte si, že sa pokúšate randiť s nejakým postihnutím.

Video ma z nejakého dôvodu zaujalo, nemôžem vám presne povedať prečo, pretože to naozaj neviem. V tom čase som ešte chodila so svojím predchádzajúcim priateľom.

https://www.instagram.com/p/CQUEzJjtLZe/?utm_source=ig_embed

Rýchlo dopredu do marca 2020, keď som bezmyšlienkovo prechádzal Facebookom a zrazu som si spomenula na Jasonove video. Našla som ho na Facebooku a napísala som mu správu.

Tešila som sa na odpoveď, no tá niekoľko dní neprichádzala. Až jedného dňa mi od neho blikla správa. Okamžite sme si začali posielať e-maily a takto to pokračovalo celé týždne.

Naše rozhovory boli rôznorodé, od našich obľúbených jedál, cez cestovanie až po knihy a hudbu. Ľahko sa mi s ním písalo a bolo to, akoby sme sa poznali už dlho. Spýtal som sa Jasona veľa otázok o jeho postihnutí a aký je jeho život. Bol pri tejto téme úplne otvorený.

Keď sme si začali písať textové správy, začali sme viac zdieľať naše životy a zblížili sme sa. S Jasonom sme si neustále písali, komunikovali cez video hovor a spoznávali sa.

Moja matka sa obávala, že Jason nezapadne do môjho životného štýlu. Milujem túry, batoh, kajak a prírodu. Obávala sa, že to, že je telesne postihnutý, bude pre mňa obmedzujúce z hľadiska životného štýlu a záľub.

Snažila som sa jej vysvetliť, že je to v poriadku, páry nemusia spolu tráviť každú jednu chvíľu. Mohla by som robiť veci, ktoré milujem bez Jasona, alebo ich upraviť, aby sme ich robili spolu. Zdravotné postihnutie nie je niečo, čo by vás malo obmedzovať v hľadaní lásky. Bola som trochu zarmútená, že moja mama váhala ohľadom Jasona ešte predtým, ako sa s ním stretla.

https://www.instagram.com/p/CIWUsgUHytv/?utm_source=ig_embed

V máji 2020 sme si s Jasonom videli prvýkrát. Prvá vec, ktorú Jason povedal, keď sa dostal do Arkansasu, bola. ,,Máte tu veľa vody a páni, je to tu také zelené!“ Jason nikdy predtým v Arkansase nebol.

Strávili sme spolu 4 úžasné dni a všetko to bol taký prirodzený pocit. Ukázal som mu svoje rodné mesto a všetky jeho krásy a predstavila som ho mojej mame a niektorým priateľom.

Jason nie je na invalidnom vozíku, ale má obmedzenú pohyblivosť. Súčasťou Jasonovho postihnutia je spasticita, čo znamená abnormálne svalové napätie v dôsledku predĺženej svalovej kontrakcie. To ovplyvňuje jeho chôdzu spolu s rečou.

Vzdelanie je kľúčom ku všetkému v živote, najmä pri interakcii s ostatnými, ktorí sú iní ako vy. Prekvapivo, moja rodina a blízki priatelia, ktorí sa s ním stretli, si skutočne počínali úžasne. Dala som im tipy, ako s Jasonom komunikovať s rešpektom predtým, ako sa s ním stretli. Moji rodičia boli spočiatku trochu váhaví, ale moja mama sa s touto myšlienkou a Jasonom časom zmierila. Teraz miluje Jasona a veľmi podporuje náš vzťah.

https://www.instagram.com/p/CZ9_Xz7PQ4b/

Vedela som, že Jasona milujem ešte predtým, ako som ho stretla osobne. Je to ten najmilší a najstarostlivejší človek, akého som kedy stretla. Bol to problém snažiť sa to pred ním skryť, pretože som si nebola istá, či on cítil to isté. Táto novonájdená láska bola nečakaná, ale taká upokojujúca.

Naozaj som nevedela, ako bude vyzerať môj vzťah s niekým, kto je zdravotne postihnutý, ale vedela som, že by to bolo úžasné, pretože Jason bol úžasný. Stále sa učím, čo to znamená byť v prepojenom vzťahu, ale môžem úprimne povedať, že tento vzťah s ním je ten najnormálnejší, v akom som kedy bola.

Zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights