Predčasne narodené dieťatko sa podarilo zachrániť vďaka tejto metóde. Mala len 16 týždňov

Amina Dobsonová je bábätko, ktoré sa narodilo o 16 týždňov skôr, ako malo, a vážilo len 740 gramov. Lekári ju museli vložiť do plastového vrecka, aby ju udržali v teple, keď bojovala o život.

Plastový materiál totiž navodil stav, akoby bola v lone svojej mamy – bolo ideálne pre malé dievčatko, keď rástlo.

Keď sa narodila 23. februára 2018, mala otvorenú srdcovú chlopňu a krvácanie do mozgu. V nemocnici ležala dlhých 76 dní.

Mama Taylor Dobsonová povedala: „Mysleli sme si, že Amina to nezvládne, takže byť na oslave jej prvých narodenín je mimoriadne výnimočné a sme tak šťastní.

Keď sa narodila, bolo to hrozné obdobie. Bola taká malinká. Narodila sa skoro, pretože mám zle fungujúci krčok maternice.

V noci pred narodením Aminy ma prijali na oddelenie a povedali mi, že mám kontrakcie, ale že sa ich pokúsia zastaviť použitím horčíka počas nasledujúcich 24 hodín. Prijali ma okolo 17:00 a moje kontrakcie sa celú noc skracovali.

O 9:00 prišiel môj lekár, urobil ultrazvuk a povedal, že dcérka sa v skutočnosti vykopáva z môjho krčka maternice. Povedali mi, že mám infekciu a že ju treba okamžite porodiť núdzovým cisárskym rezom, inak hrozí, že ju chytí aj ona.“

Rodičia nemohli vidieť svoje dieťa prvé tri dni, kým nebola stabilizovaná.

Prvýkrát sa jej mohli dotknúť, až keď mala štyri dni.

Amine sa našťastie darilo a jej stav sa začal každým dňom zlepšovať. Prekonala dokonca očakávania lekárov a sestier tým, že sama dýchala a jedla ešte mesiac pred pôvodným termínom pôrodu.

„Nečakala som, že jedného dňa prídem na JIS-ku a sestričky mi povedia, že o pár dní bude moje dieťa pripravené ísť domov,“ povedala Taylor.

„Domov sme prišli v 35. týždni tehotenstva, kedy vážila len 1,5 kg. Odkedy je doma, zlepšuje sa to všetkými možnými spôsobmi.

Amina už nemusí navštevovať kardiológa, optimológa ani žiadneho iného špecializovaného lekára. Teraz je jedno zdravé a milované dievčatko.“

Zdroj: metro.co.uk 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Predčasne narodené dieťatko sa podarilo zachrániť vďaka tejto metóde. Mala len 16 týždňov”