sobota, 27 júla, 2024

Príbeh: „Svokra si myslela, že sa jej podarí urobiť poriadok. Och, ako sa len mýlila…“

„Nedávno som sa stala matkou. Samozrejme, po narodení syna som mala doma veľa starostí, ale vždy som sa snažila upratať načas, uvariť manželovi obľúbené jedlá a jednoducho udržiavať poriadok v byte.

Potom nás však prišla navštíviť moja svokra. Nemôžem povedať, že som s ňou mali úžasný vzťah, no nemali sme konflikty a uprednostňovali sme akúsi neutralitu. Sľúbila, že u nás zostane týždeň a potom sa vráti domov. Nevedela som si však ani len predstaviť, aký „sladký“ život ma čaká.

Ráno vždy pripravím raňajky pre seba a manžela a potom mi muž pomáha zložiť kočík pre dieťa – výťah v bytovke často nefunguje.

Potom ide do práce a ja so synom sa hodinu alebo dve prechádzame v parku na vedľajšej ulici. Prišla som domov a jednoducho som nespoznala svoju kuchyňu! Kým som bola preč, svokra sa rozhodla dať všetko na police a do zásuviek! Akoby som tu bola na návšteve, hoci tento byt mi dali moji rodičia.

Povedala, že to vyzerá oveľa lepšie. Dlho hľadala detské cereálie, soľ a korenie a hrnce položila na hornú policu. Nevydržala som to a ešte v ten večer som všetko vrátila na pôvodné miesto.

woman in brown coat sitting on brown wooden dock                          unsplash

Na druhý deň ráno som sa chcela okúpať. Aj v kúpeľni som už zbadali stopy po svokre – takmer všetku moju kozmetiku a uteráky vyhodila s tým, že je to zbytočné a zaberá to veľa miesta. Moja trpezlivosť v tom momente prestala účinkovať. Nielenže sa len tak bez pozvania vrútila do nášho bytu, ešte sa aj začala správať mimoriadne nevhodne!

„Prepáčte, ale toto už nebudem tolerovať vo svojom dome. Ako by si sa cítila, keby som prišla k tebe domov a začal sa správať takto? Prosím, už nič nepremiestňujte a nesnažte sa niečo zmeniť. Toto je môj byt!

Ako odpoveď som počula len výčitky, že som zlá manželka, matka a ako si vôbec dovoľujem vyčítať niečo staršej žene? Samozrejme, stihla zavolať mužovi a posťažovať sa. Začala klamať, že tu na ňu kričím a nevážim si jej pomoc. Povedala tiež, že moji rodičia sú zlí, pretože ma takto vychovali. Vtedy som už vôbec netúžila mať vo svojom dome takéhoto „hosťa“ a človeka.

Večer, keď sa manžel vrátil z práce, som mu povedala pravdu. Áno, povedala som jeho matke, aby si okamžite zobrala veci a odišla preč, ak sa jej u nás nepáči. Samozrejme, svokra začala s hrdosťou zbierať všetky svoje veci a ráno sa vybrala na stanicu. Už sa nám dlho neozvala, len manželovi. 

Aj keď bol v práci, stále mu vyvolávala a sťažovala sa, akú má ženu, ktorá je schopná vyhodiť jeho vlastnú matku z bytu! Dobré je, že manžel pochopil celú situáciu a bol na mojej strane. Samozrejme, že ho správanie matky mrzelo, ale nedalo sa nič robiť.

Nemyslím si, že som vtedy urobila niečo zlé. Ako sa hovorí: „Môj dom je moja pevnosť.“ Ak chcela pomôcť, je lepšie prísť a opýtať sa. Nedovolím žiadne manipulácie a hádky.

Kto sa podľa vás v tejto situácii mýli – svokra alebo mladá nevesta? Čo by ste robili na ich mieste?

Zdroj: cikavopro.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights