Srdcervúci pohľad na koňa, ktorý SA LÚČI NA POHREBE so svojim najlepším priateľom

Smútiaci priatelia a rodina 34-ročného Wagnera de Lima Figueiredoa nakrútili jeho koňa, ako si položil hlavu na rakvu svojho majiteľa.

Kôň Sereno sa dostal na pohreb vďaka bratovi zosnulého, Wanda de Limu, ktorý sa odohral v štáte Paraiba, na severovýchode Brazílie.

Všetci, ktorí ich poznali, vedeli, že majú veľmi blízky vzťah.

Wando povedal: „Tento kôň bol pre Wagnera všetkým, bolo to, ako keby ten kôň vedel, čo sa deje, a chcel sa rozlúčiť. Celú cestu na cintorín znel akoby plakal dupal po zemi.“

Wagner zomrel pri nehode na motorke na Nový rok po tom, čo stratil kontrolu nad strojom počas jazdy.

Previezli ho do nemocnice, kde musel podstúpiť dve vážne operácie, no aj napriek snahe lekárov svojím zraneniam podľahol.

Poloprofesionálny kovboj účinkoval v rodeových šou osem rokov spolu so Serenom, vyhral desiatky turnajov a peňažné ceny.

Blízky priateľ rodiny povedal: „Bolo to neuveriteľné vidieť, ako sa jeho kôň správal. Keby som tam nebol, sám by som tomu neveril.

„Keď sme na začiatku pohrebu vyniesli rakvu, Sereno znel, ako keby plakal a akoby vedel, že ho jeho majiteľ navždy opúšťa. Bolo to veľmi smutné.

V jednom z najviac srdcervúcich momentov utrápené zviera položilo hlavu na rakvu a zaskučalo.“

Jeho brat povedal: „Serano bol Wagnerov život. Niekedy si dokonca prestal kupovať veci pre seba, aby sa uistil, že si môže dovoliť kúpiť krmivo pre kone.“

Po smrti svojho brata sa Wando rozhodol, že prevezme zodpovednosť za starostlivosť o koňa.

Povedal: „Wagner zostane navždy s našou rodinou.“

Podľa Marcela Servosa, veterinára z Brazílskej jazdeckej federácie, ktorý sa o kone stará už 20 rokov, si kôň dokáže uvedomiť a smútiť, ak mu zomrie blízky človek, ktorý sa o neho staral. Pre viac článkov si kliknite na tento odkaz.

Zdroj: mirror.co.uk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Srdcervúci pohľad na koňa, ktorý SA LÚČI NA POHREBE so svojim najlepším priateľom”