sobota, 27 júla, 2024

Žena strávila 5 rokov naťahovaním krku. Neuveríte, prečo to robila. Chcela vyzerať ako jedno zviera

Sydney Smithová je 35-ročná žena z Los Angeles, ktorá v priebehu rokov si na seba pritiahla veľkú pozornosť na sociálnych sieťach vďaka svojmu neobyčajnému vzhľadu.

Už keď bola malé dievča, kamaráti a spolužiaci ju volali „žirafa“ kvôli jej dlhému krku. Ide o to, že to nikdy nebrala ako urážku. Ona však vždy milovala svoj krk a verila, že ju robí výnimočnou.

https://www.instagram.com/p/pqTFwawmbR/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3168a180-34c3-403f-a078-e8038f4e06f1

Ako čas plynul, žena pocítila nutkanie urobiť niečo, čo ju dostalo do centra pozornosti. Rovnako ako ženy z kmeňa Kayan z juhovýchodnej Ázie, ktoré nosia prstene na krku, aby vzbudzovali dojem, že je väčší, aj samotná Sydney si navliekla prstene na krk.

Jej rodičia verili, že to bude len krátkodobá posadnutosť, ale ich dcéra bola odhodlaná predĺžiť si krk ďalej a prstene nosila všade.

Faktom je, že samotný krk sa týmito krúžkami naozaj nedá natiahnuť. Robia to, že tlačia na kľúčnu kosť a stláčajú hrudný kôš, takže krk iba vyzerá dlhšie.

https://www.instagram.com/p/pqTMgXwmbb/?utm_source=ig_embed&ig_rid=c14691bb-cf55-490a-aa0a-f75c5c5a6e4b

Kayanské ženy to začínajú nosiť vo veku piatich rokov, pretože veria, že ich robia krajšími a predstavujú symbol ich kultúrnej identity.

„Bola som prvou ženou zo západu (o ktorej viem), ktorá sa pokúšala predĺžiť s krk,“ napísala na sociálnej sieti.

Asi tri roky po tom, čo začala nosiť medené prstene, ktoré sama vyrobila, tvrdila, že jej krk sa predĺžil o 25 až 30 cm. Potom si ich dokonca dala dole, no necítila sa bez nich dobre.

Ďalším dôvodom, prečo sa k nim vrátila, bolo, že videla Lady Gaga na koncerte. Speváčkine „posolstvo o posilnení postavenia“ ju inšpirovalo k tomu, aby sa ešte viac odlíšila.

https://www.instagram.com/p/zdvKX_wmSf/?utm_source=ig_embed&ig_rid=80fc3b4f-7547-4845-b87c-849b1a606b05

V priebehu rokov sa jej fotografie a príbeh z času na čas zdieľali online. Ľudia na ňu hľadeli a dokonca mala problém nájsť si poriadnu prácu, to jej však neprekážalo, až kým sa nezačala cítiť ako v pasci.

„Nemohla som v USA fungovať ako žena s dlhým krkom a pätnástimi prsteňmi. Dokázali by ste to len vtedy, ak by ste boli ochotní úplne sa izolovať a nikdy by ste nemuseli opustiť dom. Strávila som päť rokov svojho života s prsteňmi na krku a stal sa zo mňa izolovaný introvert,“ povedala v roku 2017.

Dnes už žije život bez prsteňov. Roky ich nosenia však ovplyvnili jej zdravie, keďže jej krčné svaly začali byť veľmi krehké, nespevnené a chvíľu trvalo, kým sa dostali do normálu.

„Ľudia majú mylnú predstavu, keď si myslia, že ich krk bude super dlhý, keď si odstránia tieto prstene.

https://www.instagram.com/p/CL-kJ0ahgUz/?utm_source=ig_embed&ig_rid=1bd2b589-7ef2-487b-abcf-f8c981a6f1a6

Niektorí sú sklamaní, že ma dnes vidia bez prsteňov, ale cítim, že ich už nepotrebujem. Svet ma nikdy úplne neprijal s prsteňmi alebo bez nich. Tak či onak, je to to isté. Sebaláska je to, na čom najviac záleží.“

Rozhodla sa poskytnúť viac informácií a v decembri 2021 napísala na svojom Instagrame: „Je to už niekoľko rokov, čo som si dala prstene dole z krku.

Bolo pre mňa ťažké nájsť niečo rovnako vzrušujúce. Nakoniec som sa cítila uväznená a definovaná iba mojimi kruhmi na krku, pretože ľudia očakávali, že budem vždy ako Žirafia žena. V západnej spoločnosti je veľmi ťažké udržať si takýto životný štýl. Na rozdiel od malých dedín v Kambodži, kde ženy s dlhými krkmi žijú jednoduchší životný štýl, ktorý je vhodný pre fungovanie s týmito kruhmi.

 

Zdroj: boreddaddy.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights