sobota, 27 júla, 2024

Čo Američanov po príchode do Európy šokovalo najviac? Táto vec im vyrazila dych

V každej krajine sú iné zvyky, či tradície, ktoré robia danú krajinu výnimočnou. No čo však zvyklosti v spoločnosti? Sú až také odlišné v Amerike a v Európe?

Pozrite sa s nami na komentáre ľudí z Ameriky po tom, čo navštívili Európu.

Mapa sveta
Mapa sveta

Taliani platia dane za smeti, potom vyhadzujú odpadky na ulicu, len aby platili ďalšie dane za čistenie a zber odpadu. Potom sa vyzbieraný odpad predáva Nemcom, ktorí odpad spália a premenia ho na elektrinu, ktorá sa predáva späť Talianom (nie zadarmo).

Aké neuveriteľne bezvýznamné je prekračovať hranice krajiny. Šli sme na bicykli cez Francúzsko – Belgicko – Holandsko, kde sotva stála nejaká značka.

Ako Američan som nikdy nemal problém niekoho zohnať vo Walmarte, aby mi pomohol. Ak som v obchode v Európe potreboval pomoc, strávil som 15 minút hľadaním niekoho, kto mi pomôže.

Turista na letisku
Turista na letisku

Mať po ruke mince a hotovosť je v CZ praktické. Hoci väčšina miest prijíma kartu, hotovosť je ešte stále rozšírená vo väčšine prevádzok.

Predstava, že môžem ísť autom šesť hodín a prejsť viac ako jednou krajinou je čarovná.

Porno vo verejnoprávnej televízii. Objavili sme ho v televízii v Aténach medzi 22:00 – 23:00. Stačí prepínať kanály a BUM!

Turistka vo veľkomeste
Turistka vo veľkomeste

Ceny v obchode s potravinami skutočne zobrazujú vašu konečnú cenu vrátane daní… Pre každý obchod, vo všetkých krajinách a regiónoch v celej Európe… Je to úžasné.

Ísť na záchod v Európe nebude zadarmo. Je to úplne šialené, že za používanie toalety musíte platiť.

Kedykoľvek navštívim Európu, jedna vec, ktorá ma stále šokuje, je fajčenie. Je to tam oveľa populárnejšie a oveľa viac akceptované ako v USA.

Obchody sú otvorené v nedeľu len od 11:00 do 17:00. Veľa šťastia pri nákupe potravín o 18:00 cez víkend

Žena v aute
Žena v aute

Potrebujete usporiadať párty? Len skočte za hranice a nakúpte lacnejšie potraviny. Nechcete míňať toľko za oblečenie? Skočte za hranice a kúpte si lacnejšie oblečenie.

Keď som kráčal po schodoch zo stanice parížskeho metra, mal som ruky vo vreckách. Zrazu bola v jednom z mojich vreciek ďalšia ruka a ja som sa držal za ruky s vreckovým zlodejom.

Mapa sveta
Mapa sveta

Fíni sú veľmi tichý. Ich osobný priestor je väčší, ako pri COVID-19 a považuje sa to za normálne. Nehovorte, kým vás niekto nevyzve a nevstupujte do osobného priestoru iných ľudí. Je to vnímané ako prejav neúcty. Fíni, ktorí neboli v zahraničí alebo sa s cudzincami nestretli, si často ani neuvedomujú, že toto správanie je v celosvetovom meradle veľmi nezvyčajné.

Pochádzam z Fínska a jedna európska vec, ktorú všetci Fíni neznášajú, sú bozky na líce pri pozdrave. Je to prevažne juhoeurópska záležitosť.

Mali by ste vidieť 1, 2, 5, 10, 20, 50 grošov v Poľsku. Sú to tie najnižšie hodnoty zlotého. Väčšina z týchto malých mincí nestojí ani za výrobné náklady, no ľudia idú do vývrtky, ak im v obchode nevydáte správne drobné.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights