Keď chcete mať najjemnejšie mäsko, urobte ho poďla tohto receptu. Takú dobrotu sme nemali

Bez ohľadu na to, ako dobre sa viete obracať v kuchyni,  každý z nás má vo varení svoje slabé stránky. Hovädzie mäso je pre mnohých ľudí kameňom úrazu, pretože neraz to skončí tak, že mäso ostane tvrdé a nie príliš chutné.

Ponúkame vám recept, s ktorým bude hovädzie neskutočne jemné! Presvedčte sa o tom aj vy sa mi a uvidíte, že tento druh mäsa sa môže stať obľúbenou ingredienciou nejedného nedeľňajšieho obeda.  

Tento recept má niekoľko výhod. Po prvé, varenie tohto mäsa si nevyžaduje veľa úsilia. To vám umožní ušetriť veľa času, ktorý by ste inak museli stráviť pri sporáku.

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzieho mäsa
  • 400 g cibule
  • 200 g masla
  • 50 ml vody
  • 2-4 strúčiky cesnaku
  • 1-2 čl mletého čierneho korenia
  • 1 pl soli

Postup

Najprv musíte mäso opláchnuť a nakrájať ho na väčšie kúsky.

томленая говядина мясо

Cibuľu nakrájajte na polovičné krúžky.

Pripravte si hrniec, v ktorom sa bude mäso piecť. Kusy mäsa položte na dno hrnca v rovnomernej vrstve. Nakrájanú cibuľu dajte na mäso.

Na cibuľu následne pridajte maslo. Pridajte vodu, zakryte hrniec pokrievkou a nechajte 1 hodinu variť na miernom ohni.

Po uplynutí stanoveného času môžete odstrániť pokrievku a uvidíte, koľko šťavy vypustilo mäso s cibuľou. Neskôr sa táto šťava môže použiť ako omáčka.

V tejto fáze by sa malo mäso ochutiť soľou, korením a nasekaným cesnakom. Korenie sa môže líšiť v závislosti od vašich preferencií. Mäso premiešajte, prikryte pokrievkou a 2,5 hodiny nechajte variť na najmenšom plameni.

Hotové mäso je neuveriteľne mäkké a jemné. Dá sa variť aj niekoľko dní, pretože sa k nemu hodí akákoľvek príloha. Mimochodom, pokojne ho môžete skladovať v sklách a konzumovať vždy, keď naň dostanete chuť. Jeho skvelú chuť si zachová za studena aj za tepla.

Ako môžete vidieť, dusené hovädzie mäso sa pripravuje veľmi jednoducho a jeho chuť bude neuveriteľná. 

 

Zdroj: mirhitrostey.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Keď chcete mať najjemnejšie mäsko, urobte ho poďla tohto receptu. Takú dobrotu sme nemali”