sobota, 27 júla, 2024

„Moja dcéra sa urazila, pretože sme jej na svadbe dali málo peňazí. Ale z nejakého dôvodu neberie do úvahy, že sme jej zaplatili celú oslavu.“

„Po jej honosnej svadbe nám s manželom povedala, že takú podlosť od nás nečakala. Myslela som si, že sme jej dali niečo cennejšie. Boli sme prekvapení. Dcéra zabudla, že túto luxusnú svadbu sme plne hradili my?

Rodina ženícha mala tú česť len kúpiť obrúčky. Nevesta a ženích sa na organizácii odmietli podieľať. Dokonca sme kúpili oblek pre môjho zaťa.

newly wed couple on isle getting married at shore                       unsplash

Naša Júlia má 23 rokov. V tom roku sme sa dozvedeli, že plánuje svadbu. Obaja práve doštudovali, v živote sa ešte ani neusadili a už hovorili o manželstve. S manželom sme boli samozrejme proti, no Júlia sa nedala odradiť. Bývala u nás 21 rokov, potom sa presťahovala do bytu, ktorý sme jej zaplatili. Manžel rád svoju dcéru rozmaznával. No aj jeho štedrú dušu šokovala správa o svadbe.

Náš zať je navonok pekný, no úplne nerealizovaný chlapec. Zatiaľ všetko tolerujeme, osobne však od neho neočakávam nič zvláštne. Je jedným z tých, ktorí veľa hovoria a málo robia. Ani hádky kvôli svadbe nezmenili jeho pohľad na život.

Zdá sa, že nikto, okrem môjho manžela a mňa, ani len neuvažoval o organizovaní ich svadby. Teda až na dcéru. Ale jej účasť mala súvisieť len s tým, aby prezentovala svoje vlastné sny. Chcela krásnu sálu, veľa hostí, najdrahšie šaty a chutnú tortu. Všetko jej „chcem“ nás vyšlo celkom draho. Ako človek, ktorý pozná cenu peňazí, som bola proti takémuto bezhlavému míňaniu peňazí. Ušetriť sa dalo na všetkom. No neodvážila som sa to povedať mladomanželom. Vedela som, že všetko by vyznelo tak, že mi je ľúto dať peniaze pre moju vlastnú dcéru.

A naši svatovci sú samostatnou témou. O zásnuby sa najskôr ani nezaujímali, vzápätí vyhlásili, že peniaze nedajú. No keď sa dozvedeli, že všetko sponzorujeme my, začali si diktovať vlastné podmienky: nepáčila sa im vybraná reštaurácia, jedlo, nesedela im hudba, dokonca ani oblek ženícha sa vraj na takúto udalosť nehodil. Z ich strany prišlo veľa hostí. Z našej rodiny som tam bola len ja, manžel, moja mama a jej sestra.  

woman in gray shirt holding fan of us dollar bills                       unsplash

Nakoniec sme pristúpili na všetko. Prečo by sme mali šetriť na našej jedinej dcére? V starobe sa nám poďakuje. Upokojujúc sa takýmito myšlienkami sme teda všetko zorganizovali tak, ako má byť. Dcéra si zobrala drahé šaty, dohodla sa na mejkape a vlasoch.

Za jeden deň sa do svadby investovalo viac ako štyristotisíc dolárov, ak nie viac. Všetko preto, aby sa naše deti necítili ukrátené.

Opakujem, že neľutujem míňať peniaze na moju dcéru. Neznášam však plytvanie. A táto svadba bola práve takou udalosťou. Bolo by lepšie, keby sme s manželom išli na dovolenku alebo keby si novomanželia kúpili byt.

V dôsledku toho moja dcéra zavrela oči a povedala, že sme ju pripravili o darček. Dali sme jej „len“ tisíc dolárov.

Je jasné, že dcéra neurobila škandál priamo na svadbe, ale som presvedčená, že by ho urobila, keby tú obálku otvorila už vtedy. Nasledujúci deň sme spočiatku ani nechápali, prečo je naše dieťa z nás také sklamané.

Zdôraznila že od nás očakáva „normálnu“ sumu, nie almužnu. Z nášho darčeka plánovala ísť na svadobnú cestu. A teraz sa budú musieť zmeniť všetky plány.

Takúto drzosť nevydržal ani muž, ktorý na svoju dcéru nikdy ani nezvýšil hlas.

A takto sme si uvedomili, akú nevďačnú dcéru sme vychovali. Mala by sa naučiť, čo sú skutočné peniaze a ako ich zarobiť sama.

Odvtedy sme sa rozhodli, že už im nedáme ani cent.

Škoda, že sme na organizáciu svadby vynaložili toľko času, peňazí a úsilia a nikto sa nám ani nepoďakoval.

Nikdy sme neboli milionári. Kedysi sme ledva vyžili. Ale naša dcéra vyrástla veľmi rozmaznaná. Vždy som upozorňovala manžela na jeho finančnú mäkkosť. Vedela som, že sa to obráti proti nám. Chceli sme to najlepšie, no dopadlo to tak, ako vždy.

Teraz od nás nová rodina nedostáva žiadne peniaze. Dcéra je dospelá nezávislá žena. Je načase, aby sa o seba začala starať. Nech si skúsi zarobiť tú „almužnu“ sama. Potom sa môžeme rozprávať.“

 

Čo si myslíte o správaní dcéry?

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights