Odmietli potrat aj napriek deformácii tváre ich ešte nenarodeného dieťatka. Takto vyzerá o 2 roky neskôr

Tehotenstvo mimoriadne dôležité obdobie v živote každej ženy. Teraz si predstavte, že vám lekári povedia, že s vaším nenarodeným dieťatkom nie je niečo v poriadku.

Niečo podobné sa stalo jednému mladému páru, ktorý očakával príchod vytúženého syna. V 21.týždni tehotenstva im bolo povedané, že plod má obojstranné rozštiepenie pier a podnebia.

Rázštep podnebia alebo pery je pretrhnutie, rozštiepenie v strednej časti, ktoré je výsledkom rozdelenia dvoch polovíc podnebia alebo dvoch výbežkov hornej čeľuste počas obdobia embryonálneho vývoju. Rázštep taktiež vzniká v dôsledku nádoru, infekcie alebo fyzického poškodenia.

Lekár rodičov požiadal, aby ukončili tehotenstvo, pretože táto deformácia môže pre ich nenarodené dieťa znamenať aj ďalšie zdravotné problémy.

U niektorých detí sa tento jav vyskytuje vo forme malého otvoru na hornej pere, no v prípade ich syna Brodyho, „trhlina“ ovplyvňovala nielen pery a podnebie, ale aj nos.

saheller

Sarah a Chris v žiadnom prípade nesúhlasili s požiadavkou lekára. Chceli predsa dieťa zachrániť! Nezaujímalo ich, ako bude vyzerať a boli pripravení starať sa o jeho zdravie aj po narodení. Sarah povedala, že chce zmeniť postoje ľudí voči deťom s rázštepom pier a podnebia.

Takto Brody vyzeral niekoľko minút po narodení…

„Je v poriadku byť hrdý na svoje dieťa bez ohľadu na okolností,“ povedala Sarah. „Rozhodli sme sa Facebooku a Instagrame uverejniť snímky ultrazvuku, jeho narodenia a prvých narodenín. Chceli sme, aby sa ľudia dozvedeli viac o tomto ochorení.“

saheller

Neznamená to, že Brodyho štádium si nevyžadovalo špeciálnu starostlivosť. Rázštep pery a podnebia môže dieťaťu brániť v jedení, pití, usmievaní a niekedy aj v dýchaní. Chlapčekovi rodičia to našťastie všetko zvládli.

saheller

Po zverejnení fotografií dostala Sarah mnoho správ o tom, ako jej dieťa nevyzerá tak, ako by malo. Ona to však pretransformovala na ideálny spôsob vzdelávania iných ľudí.

saheller

Vyskytli sa však aj prípady pozoruhodnej láskavosti. Sarah spomenula prípad, ako jej cudzinec v reštaurácii podal zložený papierik obsahujúci šek na 1000 dolárov.

Bolo tam napísané: „Pre krásne dieťatko.“ Tieto peniaze si rodičia odložili a použili ich na to, aby Brody mohol podstúpiť operačný zákrok.

Chlapček sa už pomaly zotavuj, no bude si ešte musieť prejsť niekoľkými operáciami. Aj napriek všetkému je však šťastný a spokojný.

Facebook / Sara Heller

Ako môžete vidieť, Bordy teraz vyzerá skvele! Vďaka skúseným lekárom a chirurgom môže s radosťou jesť aj hovoriť.

Facebook / Sara Heller

Nečakaný skutok neznámeho muža pomohol rodine prejsť si týmto náročným životným obdobím, vďaka čomu sa môžu konečne tešiť zo zdravia svojho syna. Koniec koncov, každé dieťa si zaslúži len to najlepšie! Súhlasíte?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Odmietli potrat aj napriek deformácii tváre ich ešte nenarodeného dieťatka. Takto vyzerá o 2 roky neskôr”