Orchidea už nekvitne a jej listy nadobudli žltú farbu? TAKTO JU ZACHRÁNITE

Ak vám vaša orchidea už dlhšie nekvitne a vy si navyše všimnete, že jej žltnú listy, urýchlene musíte zakročiť. Vďaka tomuto tipu bude vaša krásna orchidea kvitnúť ako nikdy predtým.

V prvom rade treba orchideu odstrániť zo starej pôdy. Ak je v strede orchidey špongia, odstráňte aj ju. Preskúmajte korene. Ak sú na nich známky po infekcii a hniloby, pripravte si škoricu.

Nasypte škoricu na postihnuté miesta.

Nechajte kvetinu hodinu sušiť na slnku. Korene budú biele – ide o bežný jav.

Orchideu presaďte do novej zeminy (kôra, perlit, kokosová škrupina), na dno položte keramzit.

Ak sa objavia známky hniloby, opäť posypte škoricou. Účinne bojuje proti infekciám a navyše vysušuje. Orchideu môžete zalievať ponorným spôsobom alebo opatrne, pozdĺž okraja pôdy, bez toho, aby ste zasiahli bod rastu.

Každé 3 týždne jej doprajte trochu tekutého hnojiva. Môže byť prírodné (citrón, ryža, vaječná škrupina, cibuľová šupka, banánová šupka atď.) alebo kyselina jantárová či nikotínová, prípadne hotové hnojivá zakúpené v obchode. Orchidea sa vám odvďačí krásnymi kvetmi!

 

Zdroj: cpykami.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Orchidea už nekvitne a jej listy nadobudli žltú farbu? TAKTO JU ZACHRÁNITE”