V akom veku sa žena o seba prestane starať a prečo sa to vlastne deje?

Apatia u žien môže začať v akomkoľvek veku. Samozrejme, istý vek dokáže sám o sebe spôsobiť depresívne stavy. Zvyčajne sa však vyskytujú v období prechodu. Napríklad, keď sa z dievčaťa stáva žena  dievča pocit, že sa stáva ženou. Spúšťačom apatie môže byť aj narodenie dieťaťa.

Apatia u žien

Pre všetky ženy, ale aj mužov, je dôležité vyzerať príťažlivo a dobre. Normy a ideály sú u každého iné, no všetci máme nejaké túžby. Neznamená to posadnutosť svojim vzhľadom alebo potrebu každé ráno zabehnúť maratón.

woman leaning against a wall in dim hallway                           unsplash

Skôr b to malo znamenať túžbu urobiť niečo pre seba. Môžete si urobiť radosť rôznymi spôsobmi. Pre väčšinu žien je starostlivosť o seba súčasťou bežných radostí: krásny účes, upravené nechty, vhodné a pohodlné oblečenie. Ak si toto všetko človek odopiera, je veľká pravdepodobnosť, že je na tom psychicky zle.

Žena vynakladá všetku svoju silu, aby sa vyrovnala s novou realitou svojho života. Všetka energia ide do toho, aby sa nezbláznila a tak jej nezostáva žiadna energia pre seba. Mnohé dokážu preležať celé dni, pričom cítia túžbu nielen umyť si vlasy, ale dokonca aj jesť.

V takýchto prípadoch je nevyhnutné, aby v blízkosti boli ľudia, ktorí môžu a chcú pomôcť. Najstrašnejšia vec v takejto situácii je, ak problém daného človeka zľahčujete. Nenazývajte to lenivosťou a prokrastináciou. Tá istá prokrastinácia sa neobjaví z ničoho nič. Vždy sa pre ňu nájde dôvod.

clear glass window panel casting reflection of woman touching her jaw                             unsplash

Žena v apatii málo dbá o svoj vzhľad, pretože jej psychika je v úspornom režime. Obnovuje sa napríklad po rozvode alebo po narodení bábätka. Teraz, počas vojny u našich východných susedov, je občas ťažké udržať život v rovnakom rytme. Snažíme sa zachovať si triezvy rozum a žiť normálny život, no nie vždy je to ľahké.  

Niekto môže variť jedlo, starať sa o seba a žiť takmer ako predtým. Iní sa utápajú vo vlnách strachu a zúfalstva, nevedia sa uvoľniť. V dôsledku toho nemôžu vyzerať atraktívne a starať sa o seba obvyklým spôsobom.

woman in black long sleeve shirt covering her face                         unsplash

Vek má teda len malý vplyv na túžbu žien starať sa o svoj zovňajšok. Mnohé ženy ho však rady používajú na to, aby sa zanedbávali.

„Na toto som už príliš stará.“

„Na tom už nezáleží.“

„Stále nebudem taká atraktívna, ako mladšie ženy.“

Nestaráte sa o seba pre iných, ale pre seba. Veľa žien si myslí, že keď sa už dali dokopy s mužom, prípadne sa s ním rozišli, nemajú ďalej dôvod sa o seba starať. Nerobia to však len preto, aby upútali pozornosť opačného pohlavia, však?

 

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “V akom veku sa žena o seba prestane starať a prečo sa to vlastne deje?”