Zákazníkovi sa zdala cena za kávu vysoká a zavolal polícu. NEUVERÍTE AKO TO SKONČILO

Kaviareň vo Florencii dostala pokutu 1 000 eur, pretože zákazník nebol spokojný s vysokou cenou obyčajnej šálky espressa.  

Zákazník zavolal políciu po tom, čo mu za bezkofeínovú kávu v centre toskánskeho mesta naúčtovali 2 eurá.

Muž sa sťažoval, že na jedálnom lístku za pultom nebola uvedená cena. Práve táto chyba priviedla bar, ktorý je známy výrobou kávy a vyhral niekoľko víťazných súťaží, do problémov.

Francesco Sanapo, majiteľ baru Ditta Artigianale, obhajoval svoju kávu na sociálnych sieťach a tvrdí, že pochádza z malej plantáže v Mexiku a „moji baristi ju pripravujú s veľkou starostlivosťou“. Argumentoval tým, že cena kávy bola zobrazená na digitálnom menu.

„Pokutovali ma, pretože sa niekto urazil za to, že zaplatil 2 eurá za kávu bez kofeínu, ktorá zahŕňa proces extrakcie vody. Verili by ste tomu? Tento zákon sa musí zmeniť, pretože inak by ľahko postihol 99,9 % barov a reštaurácií.“

Sanapo uviedol, že počas prvého otvorenia baru v roku 2013 si za šálku espressa účtovali 1,50 eura. „Boli na to negatívne aj pozitívne reakcie , ale doteraz som nikdy nedostal pokutu,“ povedal. Nakoniec dodal, že hlavným dôvodom zmeny je nárast cien surovín, čo je celkom pochopiteľné.  

Zdroj: theguardian.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zákazníkovi sa zdala cena za kávu vysoká a zavolal polícu. NEUVERÍTE AKO TO SKONČILO”