Žena bola kritizovaná za to, že učí svojho syna robiť domáce práce. TOTO ODKAZUJE ĽUĎOM

Spoločnosť má tendenciu považovať veľa vecí za chlapčenské alebo dievčenské. Od žien sa vždy očakáva, že budú vedieť variť, prať a upratovať dom, zatiaľ čo od väčšiny mužov sa očakáva, že budú zruční majstri.

Chlapec vykonáva domáce práce
Chlapec vykonáva domáce práce

Keď chlapci alebo muži robia to, čo sa považuje za ženskú prácu, ľudia to považujú za zvláštne a smiešne. Jedna matka z Michiganu, Nicole Boulogne, sa dostala pod paľbu, kritiky, keď zverejnila fotografie svojho 7-ročného syna, ako varí a upratuje dom.

Mnohí spochybňovali jej rodičovstvo, pretože si mysleli, že chlapci by nemali robiť domáce práce a pomáhať v domácnosti, pretože podľa nich je to ženská práca.

Keďže je Nicole slobodnou matkou dvoch detí, robí všetko pre to, aby naučila svoje deti samostatnosti. Robí všetko okolo domu, no zároveň verí, že jej deti sa musia naučiť robiť veci samé, pretože im to neskôr v živote pomôže. Jej staršie dieťa vie uvariť jednoduché jedlá, pokosiť trávnik a umyť riad. Jej ďalšie dieťa je ešte batoľa, ale plánuje ho naučiť, ako robiť to isté, keď dosiahne určitý vek.

Na otázku, prečo učí svoje dieťa robiť takéto veci, má perfektnú odpoveď.

Mama objíma svoje deti
Mama objíma svoje deti

„Učím svojho syna variť a robiť domáce práce. Prečo? Pretože práca v domácnosti nie je len pre ženy. Pretože jedného dňa z neho môže byť slobodný muž, ktorý bude žiť sám, ktorý bude skutočne vedieť, ako prať bielizeň a navariť si. Pretože jedného dňa možno bude chcieť zapôsobiť na svoju polovičku jedlom, ktoré sám uvarí.

Pretože jedného dňa, keď bude mať deti a partnerku po svojom boku, bude sa musieť rovnako starať o domácnosť. Pretože pochádzam z generácie ľudí, ktorí sa sťažujú, že škola nás nenaučila variť, prať, viazať kravatu alebo platiť dane. Pretože učiť môjho syna, ako robiť tieto veci a byť produktívnym členom spoločnosti, začína MNOU. Pretože je v poriadku nechať svoje dieťa byť dieťaťom, no zároveň ho učiť celoživotné lekcie. Môj syn nikdy nebude príliš ,mužný´ na varenie alebo domáce práce. Bude to typ človeka, ktorý sa po výmene pneumatík vráti do kuchyne, aby skontroloval jedlo, ktoré varí. Bude niekto, kto vie poriadne vytriediť bielizeň a pokosiť aj trávnik“.

Veda je určite na strane tejto mamy. Štúdie zistili, že deti, ktoré môžu pomáhať v domácnosti, sa učia, ako prevziať zodpovednosť a odvážiť sa prevziať iniciatívu a dosiahnuť vysoké ciele neskôr v živote.

Zdroj
Zdroj foto: www.boreddaddy.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Žena bola kritizovaná za to, že učí svojho syna robiť domáce práce. TOTO ODKAZUJE ĽUĎOM”